vr 19 januari 2018, 06:17 uur

Turkse troepen vandaag naar Libanon

Turkije zal vandaag voor het eerst troepen leveren voor de VN-vredesmacht in Zuid-Libanon. Volgens Israëlische en Turkse media gaat het om een voorhoede van meer dan 200 militairen. Nog eens 260 andere Turken voegen zich volgende maand bij de VN-missie. Het aantal zal waarschijnlijk uiteindelijk oplopen tot circa duizend.

De deelname van Turkije aan de vredesmacht is in eigen land omstreden. De missie is bedoeld om het oplaaien van een nieuwe strijd tussen Israël en de sjiitische Hezbollah in Libanon te voorkomen. Turkije is een overwegend islamitisch land en veel Turken vrezen dat dadelijk moslims tegen moslims moeten vechten om Israël te beschermen.

Premier Recep Erdogan heeft steeds gezegd dat Turkse troepen vooral worden belast met wederopbouwtaken. Dat zal volgens Turkse media gebeuren nabij de havenstad Tyrus. Turkije zal weigeren om de VN’ers in te zetten voor een eventuele ontwapening van Hezbollah. In dat geval zal Ankara de troepen terughalen.Er zijn 2 reacties

 1. Emine
  Geplaatst op 10 oktober 2006 om 12:06 am uur.

  “Turkije zal weigeren om de VN’ers in te zetten voor een eventuele ontwapening van Hezbollah. In dat geval zal Ankara de troepen terughalen.”

  Waarom sturen ze die troepen dan? Begrijp die erdogan dus echt niet he. Hij schuwt het echt niet om hezbollah openlijk te steunen.

 2. alkan
  Geplaatst op 11 oktober 2006 om 11:12 pm uur.

  ulan salak emine,dinlemesini ve annamasini bilmiyorsan neyime konusuyorsun. ,kavasi catlak,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl