President Erdogan nodigt Donald Trump uit voor bezoek aan Turkije

0
1

De Turkse president Erdogan heeft zijn Amerikaanse collega Donald Trump uitgenodigd volgend jaar een bezoek te brengen aan Turkije. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt, schrijft de NOS. Een woordvoerder zegt dat Trump openstaat voor een ontmoeting, maar dat er nog niets is gepland.

Volgens de omroep spraken de leiders van Turkije en de Verenigde Staten elkaar zondag nog via de telefoon. Ze bespraken hoe een machtsvacuüm in Syrië kan worden voorkomen nu de VS op het punt staat de ruim 2000 militairen in Syrië terug te trekken. De landen willen op dat gebied samen optrekken en zullen dat bespreken.

Andere mogelijke gespreksonderwerpen voor Trump en Erdogan zijn volgens de NOS de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi en het Turkse verzoek om de uitlevering van geestelijke Fethullah Gülen, die in ballingschap in de VS woont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here