Turkije weer in gedeeltelijke lockdown

0
1

De Turkse President Erdogan heeft zojuist in een live persconferentie nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Het land gaat weer in een gedeeltelijke lockdown.

“Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen in het land is het nodig om per direct nieuwe maatregelen te treffen om verdere verspreiding van het virus te beperken”. Aldus de Turkse President.

Compleet uitgaansverbod

Een gedeeltelijke lockdown, zoals eerder dit jaar al werd ingevoerd, is een van de meest ingrijpende maatregelen. In het weekend zal een compleet uitgaansverbod van kracht zijn buiten 10:00-20:00 uur. Om 20:00 gaat de avondklok en het verbod dus in en zal van kracht blijven tot 10:00 uur de volgende ochtend.

Jongeren onder de 20 en 65-plussers die niet voor werk de straat op hoeven zullen ook doordeweeks tussen nog aan te kondigen tijdsperiodes thuis moeten blijven.

Scholen die inmiddels weer open waren moeten ook weer dicht en leerlingen zullen onderwijs op afstand blijven volgen. Zoals het ernaar uitziet blijven scholen dicht tot het einde van het jaar.

Horecagelegenheden, winkelcentra en kappers mogen tot 20:00 uur open blijven. Bioscopen zijn een uitzondering en blijven helemaal dicht tot het einde van het jaar. Restaurants mogen wel open blijven maar geen gasten ontvangen. Er mag alleen nog maar bezorgd worden.

Lokale sportverenigingen gaan weer dicht, maar wedstrijden die in competities gespeeld worden gaan wel door, echter zonder publiek.

Vandaag waren er in Turkije 3.819 nieuwe besmettingen en overleden 103 mensen aan het virus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here