Ministerie: alleen ‘lege’ laptop en telefoon meenemen naar Turkije

0
473
Ministerie: alleen 'lege' laptop en telefoon meenemen naar Turkije
Photo credit: danielfoster437 SAD Light via photopin (license)
Ministerie: alleen 'lege' laptop en telefoon meenemen naar Turkije
Photo credit: danielfoster437 SAD Light via photopin (license)

Een waarschuwing die het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Nederlanders, om alleen ‘lege’ laptops en telefoons zonder gevoelige gegevens mee te nemen naar China, geldt mogelijk ook voor Turkije. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op basis van informatie van ingewijden.

De apparatuur zou op afstand kunnen worden ‘leeggetrokken’ of zelfs worden overgenomen. Ook wordt informatie op laptops en telefoons vrijwel zeker door derden meegelezen. “Volgens ingewijden geldt dezelfde kabinetswaarschuwing inmiddels ook voor Rusland, Iran en – pikant – mogelijk ook Navo-bondgeboot Turkije” schrijft de krant.

De Rijksvoorlichtingsdienst doet officieel geen mededelingen over deze veiligheidsinstructies aldus De Volkskrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here