Turkse minister bezoekt Suriname; binnenkort opening Turks consulaat in Paramaribo

0
1

Suriname en Turkije onderhouden sinds 1976 een diplomatieke relatie met elkaar, maar het was deze week de eerste keer dat een Turkse minister het Zuid-Amerikaanse land bezocht. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu bracht woensdag tot en met vrijdag jl. een bezoek aan de voormalige Nederlandse kolonie.

Een van de doelen van dit bezoek was om de bilaterale relatie tussen landen te versterken, met name in de sectoren handel, onderwijs en toerisme. In dat kader zal Turkije binnenkort een consulaat in Suriname openen. De basis daarvoor is vrijdag gelegd met de ondertekening van een overeenkomst in de hoofdstad Paramaribo, door Çavusoglu en zijn Surinaamse collega van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle.

De Turkse minister ontmoette tijdens zijn verblijf in Suriname ook de omstreden president van het land Desi Bouterse.

Bekijk ook een korte Turkse samenvatting van het bezoek hier:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here