Turkije vanaf 1 december nog verder in lockdown

0
3

Turkije gaat vanaf morgen nog verder in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In het weekend komt er een compleet uitgaansverbod. Dat maakte de Turkse president Erdogan zojuist bekend tijdens een persconferentie.

In het land gold er al een avondklok in de weekenden maar dit wordt nu uitgebreid naar een compleet uitgaansverbod geldend gedurende het hele weekend. Vanaf vrijdag om 21:00 uur tot maandagochtend 5:00 uur mag niemand de straat op. Een uitzondering is van kracht op medewerkers van supermarkten, slagers en winkels die boodschappen bezorgen.

Ook gaat er doordeweeks een avondklok gelden. Vanaf 21:00 uur tot de volgende dag 5:00 uur mag men ook doordeweeks niet naar buiten.

Daarnaast mogen 65-plussers en jongeren onder de 20 geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer. Wil je doordeweeks op de toegestane tijden naar een winkelcentrum, dan moet je aan kunnen tonen dat je de Turkse corona-app (HES) actief gebruikt.

Gasten thuis ontvangen voor een verjaardagsfeestje of trouwpartij is vanaf morgen ook verboden.

Tevens maakte de Turkse president bekend nog in december te willen starten met vaccineren.

Vandaag werden in Turkije 31.219 mensen positief getest en vielen er 188 doden als gevolg van het virus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here