Bedrijf Turks echtpaar levert eerste werkzame coronavaccin

0
1
foto: Biontech.de
foto: Biontech.de

De media staan er vol van: het Turks echtpaar uit Duitsland dat aan de basis staat van het deze week aangekondigde Pfizer-vaccin dat effectief ingezet kan worden in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om Özlem Türeci en Ugur Sahin van het bedrijf Biontech (foto).

Sahin, zoon van Turkse immigranten, is arts evenals zijn echtgenote immunoloog Türeci. Zij is de dochter van een naar Duitsland geïmmigreerde Turkse arts. De twee combineren een passie voor de medische wetenschap met zakelijk inzicht aldus Trouw.

Het coronavaccin dat door Pfizer verder wordt ontwikkelt, is volgens de eerste onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief, zo meldt de farmaceut maandag.

Het vaccin is het geesteskind van een idealistisch Duits-Turks oncologenechtpaar schrijft de Volkskrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here