“Turkse minister van Financiën kondigt ontslag aan op sociale media”

0
1
Berat Albayrak (Foto: Wikimedia)

De Turkse minister van Financiën, Berat Albayrak, kondigde vandaag onverwacht zijn ontslag aan, aldus een verklaring op zijn geverifieerde Instagram en Twitter accounts.

Albayrak zei dat hij vanwege gezondsheidsredenen tot zijn besluit kwam en na zijn aftreden meer tijd aan zijn gezin wil besteden, aldus de verklaring.

Twee woordvoerders bevestigen dat het sociale media-account van de minister is, maar konden de authenticiteit van de verklaring niet bevestigen of ontkennen. Het aftreden van de minister volgt op het abrupte besluit van president Recep Tayyip Erdogan om de gouverneur van de centrale bank Murat Uysal te ontslaan en de 52-jarige voormalige minister van Financiën Naci Agbal aan te stellen.

“Ik besluit mijn taak als minister na vijf jaar in functie niet voort te zetten vanwege gezondheidsredenen”, luidde de verklaring van Albayrak. “Ik zal mijn tijd doorbrengen met mijn moeder, vader, vrouw en kinderen, die ik uit noodzaak jarenlang heb verwaarloosd.”

Het Twitteraccount van de minister is inmiddels verwijderd maar de verklaring is te zien op zijn Instagramaccount. Update: Het Instagramaccount is inmiddels ook verwijderd.

Albayrak, die ook de schoonzoon van de president is, zit sinds 2015 in het kabinet. Hij was minister van energie totdat hij in 2018 de economische toppositie van de regering overnam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here