Turkije nog verder op slot in strijd tegen coronavirus

0
1

De Turkse regering maakte vandaag bekend dat alle bars, restaurants, cafés, shishalounges, internetcafés, trouwlocaties, theaters, bioscopen, zwembaden, sauna’s, (sport)verenigingen, kermissen en speelplaatsen voor kinderen de deuren moeten sluiten vanaf 17 maart om 00.00 uur middernacht.

Terwijl het aantal gevallen van coronavirus in Turkije stijgt, neemt het land aanvullende maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen, zei de Turkse minister van Volksgezondheid maandag.

“Turkije heeft nieuwe gevallen van coronavirus, de precieze aantallen zullen later op de dag worden aangekondigd, wanneer de laboratorium uitslagen binnen zijn”, vertelde Fahrettin Koca op een persconferentie in de hoofdstad Ankara.

“Het aantal landelijke COVID-19-laboratoria wordt verhoogd tot 16 en diagnosekits worden naar alle steden gestuurd”, voegde hij eraan toe.

Koca kondigde ook aan dat Turkije zijn vluchtverbodlijst heeft uitgebreid. Vanaf dinsdagochtend is er ook geen vliegverkeer meer tussen het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Saoedi-Arabië, Egypte, Ierland en de Verenigde Arabische Emiraten, wat het totale aantal op 20 landen brengt.

Koca zei dat Turkije nog geen coronavirus sterfgevallen heeft, maar het kan gebeuren, omdat er patiënten zijn met ademhalingsproblemen, voegde hij eraan toe.

Hij zei ook dat Turkije gratis maskers en snelle COVID-19-diagnosekits zal leveren aan ziekenhuizen en universiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here