Ophef over Nederlandse minister met hoofddoek in Iran

3
500
Ophef over Nederlandse minister met hoofddoek in Iran

Ophef over Nederlandse minister met hoofddoek in Iran

Het bezoek van de Nederlandse minister Sigrid Kaag, gisteren aan de Iraanse president Hassan Rouhani, heeft voor nogal wat ophef gezorgd. Aanleiding voor de ophef was de hoofddoek van de minister. Op bovenstaande foto, verspreid door het Iraanse presidentiële kantoor, heeft ze tijdens haar staatsbezoek aan het land een hoofddoek om. En dat vond niet iedereen even leuk.

Natuurlijk liet rechts Nederland weer van zich horen, onder aanvoering van islam hater Geert Wilders, die onderstaande Tweet plaatste. Maar er waren ook reacties vanuit Iran. Sinds eind vorig jaar eisen steeds meer vrouwen afschaffing van de hoofddoekplicht in dat land. In diverse steden in Iran kwamen vrouwen de afgelopen maanden in opstand tegen de kledingvoorschriften door hun hoofddoek op straat af te doen.

Dagblad Elsevier schrijft dat Democratic Iran Channel, een account dat is gewijd aan de mensenrechten in het streng islamitische land, het optreden van Kaag betreurt . De Iraanse activist en tv-journalist Masih Alinejad verwijst naar een voorval eerder op de dag waarbij een activiste werd opgepakt die tegen het hoofddoekverbod protesteerde.

Midden-Oostenkenner Kaag(D66) vervangt de opgestapte Halbe Zijlstra als minister van Buitenlandse Zaken.

3 REACTIES

  1. Nederland samen met pkk Hezbollah asad,Iran ,Vs. en hun isis creatie allemaal tegen de Turkse aanwezigheid in Syrië?Israëls verdedigingslinie zal hoe dan ook doorbroken worden.hele hoofddoeken poppenkast van kindermoordenaars,ze weten de betekenis er niet eens van.

  2. Niet moslima’s zijn niet verplicht een hoofddoek te dragen.Als Iran’s regime dat eist is het een regel van dat land en niet vanuit de religie.Beiden waren zeker ook bezorgder over de aanwezigheid van Turkije in Syrie dan over de beul Assad die gewoon haar gang nog kan gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here