Gevangenisstraf voor Turkse zangeres na belediging president Erdogan

1
690
Gevangenisstraf voor Turkse zangeres na belediging president Erdogan

Gevangenisstraf voor Turkse zangeres na belediging president Erdogan

De bekende Turkse zangeres en actrice Zuhal Olcay is veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf wegens belediging van president Erdogan tijdens een optreden in 2016. Tijdens het bewuste optreden verving Olcay in een liedje een aantal woorden door de naam van Erdogan. “Recep Tayyip Erdogan, het is allemaal leeg, het is allemaal een leugen, het leven zal op een dag eindigen en dan zul je zeggen: ik had een droom”, zong Olcay. Daarbij zou ze ook een beledigend handgebaar hebben gemaakt meldt de NOS.

Het beledigen van de president is in Turkije een misdaad waarop maximaal vier jaar cel staat. Volgens de regering zijn dit soort straffen nodig voor de stabiliteit van het land en om de nationale veiligheid te behoeden. Maar in haar getuigenis sprak Olcay tegen dat ze kwade bedoelingen had. De naam van Erdogan paste volgens haar simpelweg in het metrum en rijmschema. Het handgebaar was bedoeld voor iemand in het publiek, zei ze.

Lees verder bij de NOS. (FOTO: Instagram/Zuhal Olcay)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here