Steeds meer Turken zoeken hun heil in Nederland

0
428
Turkije wil weer soepele toegang Schengen zone

Turkije wil weer soepele toegang Schengen zone

Steeds meer Turken zoeken hun heil in Nederland, sinds de mislukte staatsgreep in Turkije. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Er vroegen sinds de couppoging in 2016 zo’n 870 Turken asiel aan in Nederland. Maar nog meer Turken probeerden via een werkvergunning naar Nederland te komen. De afgelopen drie jaar hebben in totaal 1.730 Turken zo’n werkvergunning aangevraagd. In 2014 waren dat er nog 220.

Volgens de omroep vragen Turken de werkvergunning niet alleen aan voor de economische kansen maar ook om veiligheidsredenen. Sommigen zijn aanhangers van Fethullah Gülen, die door president Erdogan verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte staatsgreep.

De NOS sprak met Gülen-aanhangers die als kennismigrant naar Nederland kwamen. Zij vrezen voor hun veiligheid en willen daarom niet hun persoonlijke verhaal vertellen. Wel beschrijven ze dat de kennismigranten vooral vermogende mensen zijn met connecties in het bedrijfsleven. Wie dat niet heeft, is aangewezen op de asielroute. Lees verder op NOS.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here