Turkije wil weer soepele toegang Schengen zone

1
310
Turkije wil weer soepele toegang Schengen zone

Turkije wil weer soepele toegang Schengen zone

De Turkse regering heeft een beleidsnota naar de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, gestuurd met betrekking tot toegang tot de Schengenzone. Turkije is bereid om haar strenge terreurwetten te versoepelen zodat Turken eenvoudiger toegang krijgen tot landen in de zone. Dat schrijft Elsevier.

Volgens de nieuwssite was bij de vluchtelingendeal die in 2016 tussen Turkije en de Europese Unie (EU) is afgesproken, bedongen dat de Turkse bevolking gemakkelijker toegang zou krijgen tot landen in de Schengenzone. Nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een mislukte coup in juli 2016 de terreurwetten had aangescherpt, raakte deze toezegging uit het zicht. Turkije voldeed niet meer aan de eisen die de EU had gesteld.

De Turkse vertegenwoordiger in de Europese Unie, Faruk Kaymakci, bood woensdag een plan aan met als doel binnen afzienbare tijd Turken alsnog eenvoudiger toegang te bieden tot de Schengenzone. Lees verder op Elsevier.nl.

Photo credit: Tupolev und seine Kamera Schengen via photopin (license)

1 REACTIE

  1. Nope. Turkije is geen Europa.
    Dat stukje constantinopel is van griekenland! Turkije heeft niks gem een met Europa. Het ras niet het cultuur niet nada nada!
    Waarom willen ze zo graag bij de kufar horen? Er zijn zat islamitisch landen un het MO en Africa waar Je naar toe Kan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here