‘Gökmen T. wilde met schietpartij wraak nemen op westerse democratie’

0
1
Turkse man die mensen in Utrecht neerschoot wilde vrouw vermoorden

Turkse man die mensen in Utrecht neerschoot wilde vrouw vermoorden

De 37-jarige Gökmen T., die verantwoordelijk is voor de schietpartij op 18 maart 2019 in de tram op het 24 Oktoberplein, zegt volgens De Telegraaf dat hij met de schietpartij wraak wilde nemen op de westerse democratie en het doden van moslims. Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven en raakten drie anderen zwaargewond. Eén van hen overleed later alsnog.

Gökmen T. zei vandaag tijdens de zogeheten pro-formazitting dat hij mensen heeft gedood omdat het westen moslims doodt in onder meer Libië, Syrië en Afghanistan. “Ik laat niemand met ons geloof spotten. Ik heb mensen doodgeschoten om te laten zien dat julie niet van diamant zijn en wij niet van zand. De profeet wordt door cartoons vernederd, moslims in Srebrenica zijn overgedragen en vermoord” zou hij gezegd hebben schrijft de krant vanmorgen.

De vader van een van de omgekomen slachtoffers heeft verdachte Gökmen T. toegeschreeuwd toen hij de zaal verliet na de eerste inleidende zitting. “Lafaard, lafaard, een varken ben je.” zei de man die zijn 19 jarige dochter verloor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here