Nederland trekt ambassadeur in Turkije terug

0
69
Nederland trekt ambassadeur in Turkije terug

Nederland trekt ambassadeur in Turkije terug

Nederland trekt zijn ambassadeur in Turkije officieel terug, omdat er nog steeds geen oplossing is voor het conflict tussen beide landen. Dat meldt de NOS vandaag. Volgens de omroep gaat het om een formaliteit, want Nederland had al sinds maart vorig jaar geen ambassadeur meer in Ankara. De Nederlandse ambassadeur Kees van Rij(FOTO) was vanaf 11 maart 2017 niet meer welkom. Maar het terugtrekken van de ambassadeur is in het diplomatieke verkeer wel een zwaar middel.

Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken meldt dat zolang Nederland geen ambassadeur in Turkije heeft, Den Haag ook geen toestemming zal geven voor het aantreden van een nieuwe Turkse ambassadeur in Nederland. “Deze boodschap is aan de Turkse zaakgelastigde in Den Haag overgebracht”, aldus minister Zijlstra

De laatste weken hebben Nederland en Turkije in gesprekken op hoog diplomatiek niveau geprobeerd een oplossing te vinden. “De recente gesprekken boden een kans voor Turkije en Nederland om weer nader tot elkaar te komen, maar we zijn het niet eens geworden over de manier waarop normalisatie zou moeten plaatsvinden”, zegt Zijlstra tegen de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here