Relatie Nederland – Turkije weer volledig hersteld

0
1
Relatie Nederland - Turkije weer volledig hersteld
Foto: (c) NOS uitzending woe 3 okt
Relatie Nederland - Turkije weer volledig hersteld
Foto: (c) NOS uitzending woe 3 okt

De relatie tussen Nederland en Turkije is weer volledig hersteld. Dat kwam naar voren tijdens een bezoek van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gisteren aan de Turkse hoofdstad Ankara. “We hebben besloten nu vooruit te kijken. Wat gebeurd is, is gebeurd” aldus Blok.

De relatie tussen Nederland en Turkije verslechterde nadat de Turkse minister Kaya, die vanuit Duitsland met de auto naar Rotterdam was gekomen, niet mocht spreken bij het Turkse consulaat.

Blok zei verder over de herstelde relatie: “We hebben elkaar nodig in de strijd tegen terrorisme. Turkije is een doorgangsland, ook naar Nederland. Dan is het van groot belang dat je samenwerkt. Op het gebied van handel moet je met elkaar verder. Er is in Nederland een grote bevolkingsgroep van Turkse afkomst, ook om die reden is het van belang dat we nu vooruitkijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here