Turkije introduceert concurrent voor WhatsApp

0
272
Turkije introduceert concurrent voor WhatsApp

Turkije introduceert concurrent voor WhatsApp

Een nieuwe Turkse chat-app, de PttMessenger, moet de concurrentie aan gaan met de populaire WhatsApp Messenger-service van Facebook. Dat schrijft Nu.nl. PttMessenger, vernoemd naar het Turkse post- en telegraaf-directoraat (PTT), werd deze week geïntroduceerd bij overheidsinstellingen en enkele particuliere bedrijven. Naar verwachting is de app binnen zes maanden voor het publiek beschikbaar.

Volgens regeringswoordvoerder Bekir Bozdag voorziet PttMessenger in een systeem dat veiliger is dan WhatsApp. Er zouden daarbij geen gegevens worden opgeslagen bij de server, waardoor het onmogelijk is om toegang te krijgen tot deze gegevens.

Volgens Nu.nl twijfelen critici aan de suggestie dat PttMessenger-gegevens niet kunnen worden achterhaald. Er is juist angst dat het de autoriteiten meer mogelijkheden zal bieden om afwijkende meningen te volgen aldus de nieuwssite.

Photo credit: Christoph Scholz Facebook App Messenger – Neue Nachricht – Kein Zoom via photopin (license)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here