Verkiezingen: DENK komt in dertien gemeenteraden

0
159
Verkiezingen: DENK komt in dertien gemeenteraden

Verkiezingen: DENK komt in dertien gemeenteraden

Een mooi verkiezingsresultaat voor DENK; de partij die door rechts Nederland wordt bestempelt als ‘de lange arm van Ankara’ komt in dertien gemeenteraden. In Amsterdam en Utrecht zijn er twee zetels voor de partij van Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, in Rotterdam zelfs drie. Maar volgens Elsevier is de opzienbarendste winst die DENK behaalde in Schiedam, waar de partij vier zetels in de raad krijgt en na de VVD de grootste is.

‘Wij zijn de partij van de nieuwe Nederlander,’ aldus een trotse Kuzu. Hij noemt zijn partij in Rotterdam de grootste winnaar, terwijl Leefbaar – dat met elf zetels met afstand de grootste is in de Maasstad – volgens hem de grootste verliezer is. DENK heeft ‘mensen die zich niet gehoord voelden’ in de ogen van Kuzu weer het vertrouwen teruggegeven in de politiek.

“Eigenlijk is de uitslag heel slecht”, zegt politiek commentator Joost Vullings over het resultaat voor Wilders. “Omdat hij op veel plekken voor het eerst meedeed is elke zetel weliswaar winst, maar Wilders had gemeenten geselecteerd waar de PVV het met de Tweede Kamerverkiezingen het heel goed had gedaan. Dat heeft hij nu nergens waar kunnen maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here