Politieke crisis om hoofddoekjes

1
3

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag spoedberaad belegd over een arrest van het hooggerechtshof. Dat bepaalde donderdag dat het verbod op het dragen van hoofddoekjes op universiteiten niet kan worden geschrapt.

Over de kwestie is in Turkije grote maatschappelijke onrust ontstaan. Honderden vrouwen met hoofddoekjes protesteerden vrijdag in Turkije tegen het arrest van het hooggerechtshof.

Erdogan moet met medewerkers en partijgenoten in beraad over de consequenties van de annulering van de wet door opperrechters. Dat heeft mogelijk ernstige gevolgen voor Erdogans partij, de AKP. Er wordt al gespeculeerd over vervroegde verkiezingen.

1 REACTIE

  1. nee, niet die partij verbieden, ook geen vervroegde verkiezingen, maar wel massaal duidelijk maken dat ze bepaalde grenzen hebben bereikt en dat dat niet wordt getolereerd. maar nog wel binnen de grenzen van de democratie…

    het is nu oveduideljk dat de hoofddoeken kwestie die al meer dan 30 jaar in turkije oor vele vormen van islamitische partijen zijn aangegerepen als symboolpolitiek om het establishment omverte krijgen, ook nu weer de splijzwam van de turkse natie wordt gemaakt…

    ik vind dat zowel mensen met hoofddoek als ook mensen zonder hoofddoek de straat op moeten gaan om de orde te eisen van een partij die een meerderheids stem heeft, maar die ook wel de verantwoordleijkheid heeft voor al diegenen die niet op hen hebben gestemd. laat dan ook zin dat je een partij bent voor iedereen…

    nieman houdt het dragen van hoofddoeken tegen, maar er zijn du symbolische plekken waar alle vormen van religie prive moeten worden beleefd, en dus ook hoofddoeken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here