Oppositie wint tweede burgemeestersverkiezingen in Istanbul

0
1
Oppositie wint tweede burgemeestersverkiezingen in Istanbul
Aanhangers Ekrem Imamoglu vieren feest op straat.
Oppositie wint tweede burgemeestersverkiezingen in Istanbul
Aanhangers Ekrem Imamoglu vieren feest op straat.

De burgemeestersverkiezingen in Istanbul zijn gewonnen door oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu. De kandidaat van de zittende AK-partij, Binali Yildirim, heeft nog voor de officiële uitslag toegegeven dat Imamoglu voor staat en hem gefeliciteerd.

Ook de Turkse president Erdogan heeft Imamoglu gefeliciteerd met zijn overwinning bij de burgemeestersverkiezingen in Istanbul. Daarmee lijkt Erdogan zich neer te leggen bij het verlies van zijn partij.

Het is de tweede keer dat Imamoglu de verkiezingen wint, dat gebeurde ook al op 31 maart. Toen protesteerde de AK-partij van Erdogan omdat er onregelmatigheden zouden zijn geweest bij de verkiezingen, waarna de verkiezingen opnieuw moesten worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here