Overeenkomst Turkije en Nederland

0
16

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen en zijn Turkse ambtgenoot Babacan ondertekenen woensdag 26 maart een overeenkomst over de intensivering van de betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van de opening van de eerste bijeenkomst van de Nederlands-Turkse conferentie. Deze conferentie biedt Nederland en Turkije een raamwerk om regelmatig op politiek en ambtelijk niveau informatie uit te wisselen en te overleggen over samenwerking op diverse terreinen, waaronder justitie, transport en klimaatbeheersing.

De ministers Verhagen en Babacan zullen tijdens een werklunch besprekingen voeren over onder meer de bilaterale betrekkingen, de toetredingsonderhandelingen van Turkije met de EU en de samenwerking tussen de NAVO en de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here