Geweld bij Koerdisch nieuwjaar

2
4

Bij gewelddadige confrontaties tussen nationalistische Koerden en de Turkse oproerpolitie zijn de afgelopen vijf dagen twee doden gevallen toen de politie met scherp schoot. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Zeker honderd Koerdische aanhangers van de verboden Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK) raakten gewond en talloze Koerden werden gearresteerd.

De Turkse autoriteiten hadden de Koerden verboden hun nieuwjaarsfeest met dans, muziek en vreugdevuren op een andere dag te houden dan op vrijdag 21 maart. Toen in veel steden duizenden Koerden tóch ook op zaterdag bijeenkwamen, greep de oproerpolitie in met waterkanonnen, traangas en knuppels.

2 REACTIES

  1. hoe kan dat? ik zie in dit video tientallen mensen die zwaar gewond raken waaronder bejaarden en kinderen: en dit is alleen in Van, in Diyarbekr waar 1 miljoen Koerden het Koerdische nieuwejaar vierden vielen honderden gewonden en in Batman en andere grote steden raakten ook veel koerden gewond.

    Dus ik weet niet hoe jij het berekend heb, hieronder is in iedere geval 1 koerd die zwaargewond raakt: Een Turkse geheim agent breekt zij Arm.

    Ik ben echt een grote aanhanger van een Turkse Eu-staat maar dit laat weer zien dat in het praktijk Turkije nog tientallen jaren verwijderd is van een echte democratische land, jammer want ik had toch verwacht dat de AKP veranderingen zou brengen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here