Sarkozy niet tegen EU-onderhandeling

1
1

Frankrijk zal zich niet verzetten tegen de opening van nieuwe hoofdstukken in de toetredingsonderhandelingen van Turkije met de Europese Unie. Voorwaarde is wel dat een comité van wijzen zich intussen moet beraden over de toekomst van Europa.

Dat heeft president Nicolas Sarkozy maandag verklaard op een bijeenkomst van de Franse diplomaten in Parijs. Tijdens het discours over het Franse buitenlands beleid beklemtoonde Sarkozy dat Parijs nog steeds voorstander is van een “associatie” tussen de Europese Unie en Turkije, eerder dan een volwaardig lidmaatschap.

Toch toont hij zich bereid de lopende onderhandelingen met de Turken voort te zetten en nieuwe hoofdstukken te openen.

1 REACTIE

  1. Hehe die koppige Fransen worden ook eens wakker.
    Natuurlijk is het goed voor de EU en goed voor Turkije om bij de EU te komen, maar dan wel goed overwogen. de Turkse cultuur mag niet verloren gaan. Wel is er natuurlijk ruimte voor modernisering maar de Turken mogen hun identiteit en trots niet verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here