Eredoctoraat voor schrijver Pamuk

1
3

Ter ere van haar tachtigjarig bestaan verleent de Universiteit van Tilburg in november een eredoctoraat aan de Turkse schrijver en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk. Ook de Canadese historicus, schrijver en politicus Michael Grant Ignatieff en de Amerikaanse psycholoog Robert Sternberg ontvangen een eredoctoraat, maakte de universiteit maandag bekend.

Belangrijkste thema’s in het werk van Pamuk zijn de conflicten en de tegenstellingen tussen islam en christendom en traditie en moderniteit. “Voor deze thema’s bestaat bij de wetenschappers binnen de faculteiten Communicatie en Cultuur, Theologie, Wijsbegeerte die hem voordroegen, brede belangstelling”, stelt de universiteit in een toelichting.

Pamuk vluchtte eerder dit jaar uit Turkije naar de Verenigde Staten nadat de Armeens-Turkse journalist Hrant Dink door een nationalistische extremist was vermoord. Dink was een vriend van Pamuk en hij zou vanuit dezelfde kringen als de moordenaar zijn bedreigd.

1 REACTIE

  1. De Begazici Universiteit gaf hem al op 14 mei een eredoctoraat. Er zal nog een groot aantal volgen! Ik weet niet of hij er erg gelukkig mee zal zijn. Het trekt veel ‘vuur’ van zijn tegenstanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here