Turkse leger dreigt met ingrijpen

1
1

Een dag voor de derde ronde van de presidentsverkiezingen waarschuwt de opperbevelhebber van het Turkse leger dat ‘kwade krachten’ de seculiere Turkse staat proberen te ondermijnen. Dat schrijft Elsevier.

‘Dat zien wel elke dag beetje bij beetje terug,’ zegt de opperbevelhebber, generaal Yasar Buyukanit, op de website van het Turkse leger. Generaal Yasar Buyukanit waarschuwt voor ‘kwade krachten’. ‘Het is onze taak om de seculiere democratische republiek en het gedachtegoed van de stichter Atatürk te beschermen. Als het nodig is grijpen we in,’ waarschuwt de generaal.

Buyukanit zei niet wie volgens hem probeert ‘de seculiere aard van de Turkse staat aan te tasten’. Maar het is duidelijk dat hij doelt op minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül (56), de gedoodverfde nieuwe president van Turkije.

1 REACTIE

  1. typisch nl manier van ‘ uiting ‘.
    onzin zoals gewoonlijk. wel leuk natuurlijk voor de anti turken en anti moslims .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here