Recordaantal bezoekers Boekenweek

2
2

De 72ste Boekenweek heeft een recordaantal bezoekers naar de boekwinkels getrokken. Dat is mede te danken aan het boekenweekgeschenk, De Brug, van Geert Mak. De Brug, over Turkije, bleek een klapper te zijn.

Het verscheen in een recordoplage van 890.000 exemplaren. Ook de Turkse vertaling, Köprü, is bijna helemaal weggegeven. Zo’n 900.000 mensen wisten de weg te vinden naar de boekenzaken om een boek te kopen, 100.000 meer dan vorig jaar.

Begin vorige maand had Paul Lieben (37), senior beleidsmedewerker bij de VVD-fractie van Den Haag en columnist op de website van Elsevier, opgeroepen op om het Boekenweekgeschenk dit jaar te boycotten. Het boek van Geert Mak verschijnt dit jaar ook in het Turks en dat is volgens de VVD’er ‘niet okay’.

2 REACTIES

 1. mooi…

  het is ook een heel goed boek(je)…
  mooi om te lezen, en genoeg actueel om ook zeker een link met Nederland te hebben…

  Een beter antwoord tegen mensen die nationale sentimenten niet los kunnen zien van angst en politiek is er niet…

 2. Ja hé serdar jongetje,
  Hoe hoog je ook springt, hoe hard je ook schreuwd, en hoeveel onzin je ook uitkraamd.
  Jij bent en blijft een ALLOCHTOONTJE.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here