Oproep boycot boekenweekgeschenk

6
1

Paul Lieben (37), senior beleidsmedewerker bij de VVD-fractie van Den Haag en columnist op de website van Elsevier, roept op om het Boekenweekgeschenk dit jaar te boycotten. Het boek van Geert Mak verschijnt dit jaar ook in het Turks en dat is volgens de VVD’er ‘niet okay’.

Het boekje ‘De Brug’ wordt in het Turks in een oplage van 20.000 gedrukt omdat het zich in Istanbul afspeelt.

Lieben zegt op zijn weblog in Elsevier hierover: “Verwachten ze nu werkelijk dat buurman Hasan plots aan het lezen slaat en met buurman Jaap, met wie hij normalerwijs nooit een woord wisselt, aan tekstverklaring en boekbeschouwing gaat doen? Kom nou!”

6 REACTIES

  1. ach, Lieben is gewoon een verongelijkt, zuur pseudo liberaal, die onderscehdi maakt naar groepen en talen…als het geschenk ook in Italiaans was verschenen was hij niet zo op zijn literair taalkundig pikkie getrapt!…maar die sociaal-politieke en filosofische inconsistenties zie je wel vaker bij het groepje dat zich liberaal noemt!…en iets alleen maar benoemen is voor hen tegenwoordig ook al een inhoudelijk argument!

  2. […] Den Haag en columnist op de website van Elsevier, opgeroepen op om het Boekenweekgeschenk dit jaar te boycotten. Het boek van Geert Mak verschijnt dit jaar ook in het Turks en dat is volgens de VVD’er ‘niet […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here