Gestolen Picasso terug na undercoveroperatie Turkse politie

0
15

picasso
De Turkse politie heeft na een undercoveroperatie een gestolen schilderij van Picasso teruggevonden in Istanbul. Dat meldt de NOS. Het gaat om het werk Woman dressing her hair(Femme se coiffant) dat Pablo Picasso in 1940 maakte. Op het doek is Picasso’s geliefde Dora Maar afgebeeld. Het schilderij behoorde volgens een politiebron tot de privécollectie van een vrouw uit New York.

De politie wist het werk in handen te krijgen door zich voor te doen als potentiële koper. Een maand lang werd er onderhandeld over de prijs van het doek. De kunstrovers vroegen 8 miljoen dollar voor het werk.

Uiteindelijk spraken agenten gisteren met de verkopers af in een café in Istanbul. De twee werden gearresteerd en het schilderij werd in beslag genomen. Experts onderzoeken nu of het om het originele werk gaat.(Bron/beeld: NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here