Pelgrims klagen Turkish Airlines aan

0
1

Meer dan 70 hadj-gangers die dit jaar naar Mekka zijn geweest voor de jaarlijkse bedevaart, dreigen naar de rechter te stappen als vliegtuigmaatschappij Turkish Airlines hun bagage niet vindt. De bedevaartgangers zijn op 10 januari teruggevlogen met de Turkse maatschappij maar ze hebben hun bagage sindsdien niet teruggezien.

“Ze hebben ons al zoveel beloofd. De maat is vol. Zij hebben nu nog een week de tijd om onze bagage boven tafel te krijgen, anders stappen we naar de rechter”, aldus groepsleider Boubkar Belaidi.

Afgelopen woensdag hebben tientallen hadj-gangers een petitie aangeboden aan Turkish Airlines, waarin ze aangeven dat de vliegtuigmaatschappij te slordig is geweest met hun bagage en te weinig heeft gedaan om deze te vinden. Ook zijn de meeste van hen niet te spreken over de manier waarop ze zijn behandeld tijdens de terugreis naar Amsterdam.

De gehele reportage is te horen in het programma De Horizon van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) van zaterdag 10 februari. De Horizon, elke zaterdag tussen 19.30 en 20.10 op Radio 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here