Turkse locaties toegevoegd aan Werelderfgoed lijst UNESCO

0
15

Bursa

Het historische Bursa-Cumalikizik en Izmir-Pergamon zijn door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met deze nieuwe culturele schatten pronken er nu 13 Turkse locaties op deze bijzondere lijst meldt De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant zijn deze Turkse locaties toegevoegd aan de lijst omdat je hier de resten van verschillende tijdperken kunt bewonderen. Zo was Bursa, een van de grootste steden van Turkije, de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Deze metropool staat dan ook bol van de historische elementen uit die tijd.

De stad Izmir, al jaren een geliefde vakantiebestemming onder toeristen, kent een rijke historie wat resulteert in een scala aan bijzondere bezienswaardigheden. Lees verder bij De Telegraaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here