Onderzoek uitspraak Erdogan

8
2

De Turkse justitie is een onderzoek begonnen naar beschuldigingen dat premier Recep Tayyip Erdogan de wet heeft overtreden door Abdullah Öcalan in het openbaar ,,mijnheer” te noemen. Hij zou daarmee mogelijk schuldig zijn aan het ,,verheerlijken van een crimineel”.

Er zou een bandje zijn opgedoken van een interview uit 2000 dat Erdogan had met de Australische zender SBS Radio, waarin hij de gevangenzittende Öcalan ‘sayin’ (mijnheer) noemt. Naar aanleiding hiervan hebben enkele oppositieleden een klacht ingediend bij justitie.

8 REACTIES

 1. Yesilgoz..

  Jij vergist je, Hij is juist heel sluw bezig het westen ertoe te bewegen voor het belang van het westen samen te werken met Turkije.

  Hij zegt misschien mijnheer, maar het woord terrorist ocalan is een logische propagdische woordgebruik van de Turkse staat… het westen steunt terorisme tegen Turkije en heeft de Terrorische Pkk politiek, met wapens en financieel altijd zeer sterk gemaakt en gesteund. Tevens heeft het westen het imago gecreerd in eigen landen dat de Pkk een soort vrijheids strijders zijn.

  Wil Erdogan doordringen tot de minds van de westerse mensen moet hij meer gematigde woorden gebruiken. Het is niet belangrijk wat Erdogan zegt maar de resultaten van zijn gesprek zijn pas doorslaggevend.

  het resultaat is dat Turkije dankzij Erdogan het westen doet zweten en geen andere weg ziet dan een Turkije dat sterker, rijker en democratischer wordt.

  Mehmet

 2. cumhurbaskanligi secimine az kaldigi icin ERDOGANA KARSILIK KAMPANYA BASLATILMISTIR.

  korkuyorlar kaliteli musluman kisilikli degerli karekterli dinamik bir lider basa gececek diye.

  oysa korkulacak birsey yokki..suphesiz erdogan cok daha kaliteli.

  erdogan gibi vatanina milletine dahada kole bir baskasi varmi?
  baykal turkiye haini. her firsatta provakatorluk yapiyor vatani milleti kargasaya itmek istiyor. inanmiyorsaniz konusmalarina bakin..herzaman stress ve dengesizlik hakim baykalda.

  SIMDIDEN HAYIRLI OLSUN CUMHURBASKANLIGINA ERDOGAN

  not; erdogani karalamak icin hangi bahane varsa getirecekler,coguda yalan ve iftira olacak elbetteki…
  ve sanirim her secimler yaklastiginda hainlerin yaptiklari yine tekrarlanacak ve bombalar patliyacak senaryolar devreye konulacak…ulkede huzursuzluk yaratilip sucuda erdogana atilip onun secilmemesine neden olunmaya calisilacak..
  ama beyhude
  erdogan secilecek cunki en isabetli secim cumhurbaskani erdogan

  hoscakalin

 3. Mehmet in godsnaam waar heb je het over,
  Hij is niks anders dan een schoothondje, en dat alleen voor zijn eigen belang. Wat hij probeert te bewerkstelligen is het versterken van z’n positie in de toekomst. Minder macht voor het leger, meer macht in de media enz. Hij is van plan om radicale hervormingen door te voeren, die het bestaan van de Turkse staat bedreigen.

 4. Je hebt gelijk Mehmet, maar er zijn heel veel Turkse slapers die dit niet zien..Je moet wel een blinde zijn om niet te zien hoeveel vooruitgang Turkije laatste jaren heeft geboekt, en dat is dankzij AKP.

  Er zullen altijd mensen zijn die tegen AKP zullen zijn hoe dan ook. Ze doen zich meestal voor als mensen met vaderlands liefde, ik geloof hier niets van…..Waar ik erg blij om ben is dat eindelijk het volk wordt vertegenwoordigd en dat eindelijk iemand van het volk Cankaya zal beklimmen.

  Trabzonlu

 5. ik ben het met jullie allebei eens Mehmet & Dermisim.
  Erdogan is idd slim, en terwijl de westerse landen weinig kunnen inbrengen tegen de buitenlandse politiek van turkije.
  maakt hij het land van binnen veel sterker.
  turkije was heel veel geld schuldig aan andere landen (rente verdubbelt zich)”om dingen voor de staat te doen” de schulden die turkije aan de eu of amerika schuldig was is met stappen omlaag gegaan
  maar soms vind ik dat erdogan tever gaat.
  ik denk dat hij een balans moet vinden tussen binnenlandse en buitenlandse politiek, als hij felle uitspraken gaat doen in turkije wordt dat heel snel verspreidt.
  en de hele wereld kijkt mee.
  maar als hij zich niks aantrekt van de turkse staat krikjgen mensen in turkije ook een hekel aan hem, en terecht.

 6. Zitten jullie te slapen? Tijd om wakker te worden.
  Erdogan of Erbakan, een pot nat.
  Erdogan en Milli Görus, een pot nat.
  Erdogan en Groen fonds, een pot nat.
  Erdogan en Arabische ligga, een pot nat.

  Get the picture!

  Erdogan is begonnen met verkoop van de Turkse grond aan buitenlanders. En per dag worden de grond en huis prijzen dankzij heilige Erdogan duurder.
  Dankzij heilige Erdogan is de kloof tussen rijk en arm groter.
  Dankzij heilige Erdogan hebben de boeren geen toekomst.
  En zo kan je wel heel lang doorgaan.

  Ik wil heus niet jullie fantasie verstoren, ga vooral door met natte dromen over Erdogan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here