Vermoedelijk brandstichting moskee

0
2

In het voorportaal van een moskee in Huizen heeft zaterdagochtend brand gewoed. Volgens de politie is de brand vermoedelijk aangestoken. De schade bleef beperkt tot de deur van het pand aan het Gooierserf en rookschade binnen. Het vuur werd rond half zes ontdekt.

De moskee is ondanks de rookschade niet dicht gegaan. ,,De brandweer heeft het pand schoongemaakt met speciale apparatuur. Maar je kan nog goed ruiken dat er brand is geweest”, aldus een woordvoerder van de moskee.
Toch was er veel toeloop naar de moskee. ,,Mensen wilden hun emoties met elkaar delen. Door onderling contact zijn de meesten op de hoogte gesteld van de brand. De mensen zijn erg geschrokken.” De woordvoerder wist niet wat voor motieven de brandstichters zouden hebben gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here