Albayrak onder vuur in Turkije

3
1

Staatssecretaris Albayrak verkeert in een lastige positie. Met haar Turkse en Nederlandse nationaliteit is ze onderwerp in het dubbele nationaliteitendebat. Daarnaast is er ook de ‘Armeense kwestie’ die Albayrak blijft achtervolgen.

Die twee lijken nu samen te komen, en dat blijkt niet zonder gevolgen meldt Eénvandaag in haar uitzending vanavond.

Nederland 1 – van 18:20 tot 18.50

3 REACTIES

 1. Helaas is die advocaat een beetje te populistisch. Waarom kwam hij niet in 2004 met deze kwestie toe zij al het een en ander had gedaan. Toen was ze geen staatssecretaris. Deze meneer doet dat steeds met beroemdeheden, waardoor hij steeds minsten een keer per maand langs alle zenders kan gaan gaan en ook de mogelijkheid krijgt omzich zelf te promoten.

  Waarom doet hij niets tegen de ‘gewone’ man/vrouw die ook wel eens negatieve verklaringen uiten over het Turkse volk en Republiek.

  Ondanks het feit dat het een nationalist is denk ik dat hij hierdoor een belemmering vormt voor alle Turlse politici in Nederland. Zoals de Turken zeggen:” bir çuval inciri berbat etti.” (hij verkloot het een beetje_

  In mijn ogen ben je dan geen persoon die opkomt voor de belangen van volk en vaderland.

  Diba

 2. laten we dat maar hopen.
  want zoals dat artikel er nu is, is het vrij ambivanet toe te passen op alles wat voor nationalisten ook maar enigszins kritisch lijkt. Die types zien een mening dat afwijkt van de mainstream gedachte meteen als een aanval!

  Zo mag je natuurlijk geen mensen beledigen, maar daar is een andere wet voor…een vlag kun je niet beledigen, net zo min de geschiedenis zelf. wat wel mogelijk is is dat mensen zich beledigd voelen door een opmerking over een vlag of over de geschiedenis, maar daar zijn dan ook hele andere criteria voor nodig, want geschiedenis en politiek staat vrij van een officiele doctrine die door een groep t.o.v. andersdenkenden verdedigd moet worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here