Tentoonstelling Istanbul populair

1
1

De tentoonstelling ‘Istanbul. De Stad en de Sultan’ in De Nieuwe Kerk in Amsterdam trekt veel bezoekers van Turkse afkomst. Sinds de opening van de expositie op 15 december kochten 125.000 belangstellenden een kaartje. Van hen heeft ruim 30 procent een Turkse achtergrond, aldus De Nieuwe Kerk donderdag.

De tentoonstelling biedt een inkijkje in het verleden van de sultans van het Ottomaanse rijk en laat meer dan driehonderd topstukken zien uit musea in Instanbul. Bezoekers kunnen een stadswandeling maken langs tien gebouwen in de Turkse stad. De expositie loopt nog tot en met 15 april.

1 REACTIE

  1. Ik ben ook geweest en vond het matig. Nu ken ik Turkije en Istanbul behoorlijk goed. Voor mensen waarvoor het nieuw is, is het zeker de moeite waard.
    De lezingen etc. zijn wel heel interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here