Aangifte tegen Milli Görüs

0
1

Een van de initiatiefnemers van een bezwaarschrift tegen de bouw van de Westermoskee Amsterdam heeft aangifte gedaan van bedreiging door aanhangers van de Turkse religieuze beweging Milli Görüs.

Dat meldde Het Parool vrijdag. De politie in Amsterdam bevestigt dat er aangifte is gedaan van bedreiging, maar wil niet zeggen uit welke hoek die is gekomen.

Volgens NRC Handelsblad werd een van de klagers vorige week bedreigd in zijn kantoortje in De Baarsjes. Zeven mannen kwamen om hem heen staan en vroegen hem wat hij te maken had ”met het geld van de moskee”, schrijft de krant. Een van de mannen zou een pistool in zijn rug hebben geduwd en de klager zou ook telefonisch zijn bedreigd.

Milli Görüs noemt het verhaal ”flauwekul”. Degene die aangifte heeft gedaan probeert zich in te dekken tegen de beschuldiging die hij in de Volkskrant heeft geuit, zegt directeur Yusuf Altuntas van Milli Görüs Noord-Nederland. In dat artikel zei de klager dat minstens tien mensen zelfmoord zouden hebben gepleegd omdat ze geld kwijtraakten. ”Dat moet hij maar eens bewijzen”, aldus Altuntas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here