Turkse feministes eisen zetels

0
2

Turkse feministes zijn een ludieke actie begonnen om een voet tussen de deur te krijgen in het Turkse parlement. “Is het noodzakelijk om een man te zijn?”, zo vragen de actievoeders zich af. Zij willen meer vrouwen in het Turkse parlement.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn bekende Turkse vrouwen uit het bedrijfsleven, zoals Ãœmit Boyner, actrices als Meltem Cumbul en Lale Mansur, en scripwriter Meral Okay vanaf nu overal in Turkije op posters te zien waarop op hun bovenlip een snor is gekrast. Op de posters staat de slogan: “Is het noodzakelijk om een man te zijn?”

Tijdens het startschot van de campagne hadden de initiatiefneemsters van de campagne een nepsnor opgeplakt. De Stichting om Vrouwelijke Kandidaten te Steunen (KA-DER) eist dat alle politieke partijen een beleid van positieve discriminatie gaan voeren en een quotum instellen van 33 procent voor vrouwelijke kandidaten op de kieslijsten voor de plaatselijke en landelijke verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here