Turkije: in 2014 klaar zijn voor EU

5
1

Turkije presenteert in april een hervormingsprogramma dat het land binnen zeven jaar moet klaarstomen voor het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat zei de Turkse minister van Economie, Ali Babacan, woensdag tijdens een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg.

Als de hervormingen klaar zijn, is het niet meer zo zeer de vraag of Turkije klaar is voor toetreding tot de EU, „maar of de EU klaar is voor Turkije”, zei Babacan. Hij verwees volgens het AD daarmee duidelijk naar veel Europeanen en een aantal EU-lidstaten die uitbreiding met Turkije steeds minder zien zitten.

5 REACTIES

 1. Wil Turkije in 2014 wel toetreden tot de Eu? Ik dacht het niet, tot die tijd zal de Turkse economie mits het zo doorgaat veel beter zijn dan de Europese economie.

  Mehmet

 2. Ik zou het heel jammer vinden, als Turkije toe zou treden in de EU. Turkije heeft de EU niet nodig, maar juist andersom. Ik hoop echter dat het niet doorgaat. de meeste Turken in Turkije en Europa zijn TEGEN de toetreding.

 3. Een lachertje 2014, Als ze ons al in de Eu hadden gewild kon het nu ook wel aangezien Roemenie, Bulgarije en andere niet eens derde rangs landen bij de Eu kunnen. De doel is niks anders dan Turkije in een staat krijgen die de Eu wenst. Een Turkije die zijn eigen cultuur verloochent en zich onderwerpt en aanhankelijk maakt aan de Europeanen.

 4. Op dit moment is Turkije te groot voor de EU, EU-Parlement en EU-commissies. Wat denk je dat die landen zullen denken als je opeens net zo veel macht krijgt als Duitsland en Frankrijk. Turkije krijgt daardoor een riante positie binnen de EU. En dat willen ze dus niet..

  Vandaar alle argumenten en onderhandelingen over Cyprus, Koerden,Minderheden,Economie enz.enz.

  Hebben al die andere landen op dit moment dus alles netjes geregeld. Gebeurd er dus niets in al die lidstaten van de EU……

  Denk hier maar eens over na…voordat je net als de gem. Hollander gaat denken dat we over en paar jaar hier in Nederland 70 miljoen Turken mogen ontvangen

  Diba

 5. Turkije en de EU hebben elkaar nodig!
  maar je kunt ook net zo goed zeggen; niet nodig maar ‘het zou beter zijn’ of er zitten voordelen aan…

  En zelfs als de Turkse economie beter zou zijn dan die van de EU, dan nog kan Turkije niet veel met fort Europa voor haar producten of voor haar diensten. Die moet Turkije toch aan iemand verkopen? Of dachten jullie dat Armenie, Iran, Egypte zulke interessante markten waren. misschien voor 1 tv van 150 Euro per 10 jaar per gezin ja!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here