Opheldering over afkopen dienstplicht

2
2

De PvdA wil opheldering over een regeling voor agenten en militairen die hun dienstplicht in Turkije willen afkopen. Zij kunnen daarvoor een renteloze lening van 6000 euro krijgen en een maand verlof met behoud van bezoldiging.

‘Hoe kan een soldaat twee landen dienen’, vraagt het Kamerlid Eijsink. Het ministerie van Defensie bevestigt het bestaan van de regeling. Het speciale aanbod geldt sinds 2002 voor Turks-Nederlandse militairen die hun vijftien maanden durende dienstplicht in Turkije nog moeten vervullen. Dat bleek een obstakel bij de werving in Nederland. Van die regeling, stelt de woordvoerder, wordt ‘zeer incidenteel’ gebruikgemaakt.

Defensie ziet allochtonen als een belangrijke doelgroep. Hun andere culturele achtergrond wordt gezien als een voordeel bij vredesmissies.

2 REACTIES

  1. Hoe kan een soldaat 2 landen dienen ?…..echt een vraag voor Wilders. Maar nee hoor, de PvdA weet nog steeds niet dat je een aantal verplichtingen hebt als je de Turkse nationaliteit draagt. En daar hou je je dan aan of je wordt een ‘echte Hollander’ zoals een aantal mensen in dit land willen.

    Weer een uitspraak voor een PvdA politicus. Waar maak jij je druk om, laat die mensen toch met rust. Als ze hun dienstplicht willen afkopen, dan doen ze dat aan de hand van de geldende regels.

    Waar blijft dat sociale van de PvdA ? Steeds als het om Turken gaat merk ik dat ze landelijk een Anti-Turkse koers varen, in tegenstelling tot voorgangers van de heer Bos, en van Hulten.

    Vroeger zou men de partijleider en voorzitter van het bestuur allang wegsturen als ze twee keer een verkiezing zouden verliezen. Maar jah als je als PvdA Amsterdam niet verder het land in kijkt, dan kom je dus ook niet ver..

    Diba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here