Kritiek op president Erdogan als ziekteverschijnsel

6
10

Bozdag index

De Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag heeft veel moeite met de kritiek van de oppositie in het parlement op president Erdogan. Daarom richtte hij zich tot de daartoe behorende partijen:

‘Zij die hun politiek niet kun baseren op ethiek, waarheid, wijsheid, inzicht, kennis en publieke belangen gaan uit van wrevel en haat.’

‘Het enige criterium van de politieke oppositie in Turkije is vijandigheid tegenover onze gerespecteerde president Erdogan. Dit is een signaal van ziek zijn.’

Vooral de Republikeinse Volkspartij (CHP) krijgt ervanlangs bij Bozdag. Die heeft het volgens hem opgegeven om nog een vuist te maken tegen de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP). In plaatst daarvan voeren ‘ze’ zoals Bozdag stelt:

‘een competitie met elkaar bij het beledigen van onze gerespecteerde president Erdogan.’

Volgens Bozdag

‘toont de geschiedenis dat onze geliefde natie nooit een dergelijke waardeloze, ethiekloze, onredelijke en onwetende stijl van politiek zal steunen.’

Bozdag moet een erg zieke wereld om zich heen zien. Kritiek op Erdogan beperkt zich immers niet tot de Turkse oppositie. In plaats daarvan wordt hij nagenoeg wereldwijd ernstig bekritiseerd in de media. Zoals ten aanzien van problemen met het recht op vrijheid van meningsuiting en andere mensenrechten onder zijn presidentschap.

Istanbul/Peter Edel

6 REACTIES

  1. Totaal eens met Bozdag, de uitlatingen vanuit CHP vallen niet onder kritiek. Het is puur de afgunst, Klilicdaroglu is de aanstichter van al deze ongepaste “kritiek”.Jammer voor hem want hij zal nooit een dergelijke functie bemachtigen..daar is hij veel te dom voor.

  2. Afgunstig op wat Mahool? De polarisatie die jullie hebben veroorzaakt of op de miljarden die jullie grote leider heeft gestolen? De strijd dus de Feto en Akp waarvan de akp kortgeleden de billen van likten? De aantal aanrandingen op vrouwen die gestegen is omdat jongeren geen relatie met elkaar mogen hebben en dan maar sexueel gefrustreerd rondlopen? De oorlog die in het oosten is uitgebroken? De vierenhalf miljoen Russen die niet meer naar Turkije komen wat een miljarden verlies betekent? Op de repressie wat de staat uitoefend op academici en gerenomeerde journalisten? De neo liberale beleid van de staat? De aantal hoofdoek dragers die gestegen zijn terwijl dat nergens in de Koran staat? De reputatie van Turkije in de rest van de wereld? Dat tijdens nieuwjaar bijna geen vrouwen op de taksim plein meer te bekennen waren? Akp zou zeggen ” moet een vrouw maar niet de straat opgaan”. De enkele vrouwen die te bekennen waren werden meteen lastig gevallen door een dozijn mannen. Dus we gaan al de Egypte kant op waar zelfs gesluierde vrouwen worden lastiggevallen op straat en de openbare vervoer. Moeten we afgunst hebben dat in Turkije door diyanet er onderzoek wordt gehouden of een sexuele relatie met een familielid wel kan? Ik kan nog heel lang doorgaan maar wie ben ik. Een patriotische kafir in jullie ogen die niet de hielen likt van Saudie Arabië, Qatar en de Usa. Beachaving is iets internationaal wat niet alleen voorbehouden is aan het Westen of zoals jullie zeggen de zionisten. Beschaving wat jullie klaarblijkelijk niet bezitten. WELKOM IN YENI-TURKIYE!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here