Turkije 36e op Bloomberg innovatie index

0

bloomberg index

Istanbul – Het financiële dienstverleningsbedrijf Bloomberg business stelt jaarlijks een rangschikking op van landen die zich onderscheiden op het gebied van technologische innovatie.

Met een 36e plaats staat Turkije dt jaar wederom in de top vijftig van de ‘innovation index’, met boven zich Luxemburg en onder zich Hong Kong. Vorig jaar stond Turkije op de 35e plaats. In 2014 werd een plaats winst geboekt.

Turkije haalde de meeste punten in de categorie ‘toegevoegde waarde’, het minst in de categorie ‘concentratie van onderzoekers’.

De rangschikking wordt dit jaar aangevoerd door Zuid-Korea. In de top tien staan zes Europese landen en drie Aziatische. De VS, de grootste economie ter wereld, staat op de achtste plaats. Nederland op de 18e.

Oorspronkelijk stonden 200 landen op de innovatie index. Nadat landen waren geschrapt die geen opgave deden over minstens zes van de zeven in het onderzoek meetellenden categorieën, bleef uiteindelijk een lijst van 84 landen over.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here