Turkije krijgt financiële ondersteuning van Qatar

0
1

Qatar gaat een reeks economische projecten, investeringen en betalingen ter waarde van 15 miljard US dollar doen om de Turkse economie te ondersteunen. Dat staat in een verklaring die de regering van Qatar uitgaf na een bijeenkomst tussen de emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan afgelopen woensdag.

Turkije heeft deze ondersteuning hard nodig, want het land is in een economische crisis beland. De Turkse lira verloor sinds begin dit jaar de helft van zijn waarde doordat investeerders het vertrouwen in het land verliezen. De overheid moet banken, die veel geld in het buitenland hebben geleend, ondersteunen om te voorkomen dat ze failliet gaan en het spaargeld van Turkse huishoudens verdampt.

Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Het is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. Qatar is een absolute monarchie. Staatshoofd is emir Tamim bin Hamad al-Thani. Het land is lid van de Arabische Liga en exporteert sinds 1949 aardolie, waaraan het zijn grote rijkdom dankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here