Eenvoudig een e-visum aanvragen voor Turkije

0
1

Voor reizen naar Turkije heb je een visum nodig. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig online. Via deze link kun je een visum Turkije aanvragen. Na betaling ontvang je het e-visum per email. Deze eenvoudige manier van visumaanvraag voorkomt ellenlange rijen op het vliegveld en zorgt dus voor een vlottere doorstroom bij de paspoortcontrole.

Een boost voor het toerisme
Het e-visum heeft het toerisme een flinke boost gegeven. Logisch want het is nu veel eenvoudiger om naar Turkije te gaan. Moest je vroeger lang in de rij staan, nu kun je thuis alles regelen en eenmaal in Turkije gelijk door naar je bestemming.
Het is inmiddels niet meer mogelijk op het vliegveld een visum te krijgen. Neem dus je van tevoren gekochte visum uitgeprint mee op reis.

Geldigheid e-visum Turkije
Het e-visum voor Turkije is 180 dagen geldig en binnen deze 180 dagen mag je een onbeperkt aantal keren naar Turkije vliegen. Dit heet een “multiple entry visum”. Met het Turkse visum mag je binnen de 180 dagen maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.

Per auto, vliegtuig of per boot
In alle gevallen is een e-visum verplicht, of je nu de grens over komt met een auto, tijdelijk in Turkije bent tijdens een cruise of als je met het vliegtuig arriveert. Er is wel een uitzondering voor als je per cruiseschip in Turkije bent en je bent op doorreis, dan heb je geen visum nodig. Je mag in dat geval maximaal 72 uur in het land verblijven. Je hebt ook geen visum nodig als je op een Turks vliegveld bent en doorreist naar een ander land.
Het e-visum is geldig voor toeristische en zakelijke reizigers uit Nederland en Belgie. Als je een andere nationaliteit hebt en twijfelt of je in aanmerking komt voor het e-visum kun je contact opnemen via de site.

Paspoortvereisten e-visum Turkije
Als je een Turks visum gaat aanvragen dan moet je de geldigheid van je paspoort goed in de gaten houden. Bij aankomst in Turkije moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Dit geldt voor alle medereizigers. Ook kinderen en baby’s moeten een eigen paspoort hebben. Overigens kun je ook met een ID-kaart een visum aanvragen en ook de ID kaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Verloopt het paspoort tijdens de geldigheid van het e-visum? Dan moet er eerst een nieuw paspoort aangevraagd worden en daarna een (nieuw) visum.

Visum aanvragen en ontvangen
De aanvraag voor een e-visum Turkije kan geheel in het Nederlands worden gedaan. Je vult hiervoor een formulier in en kunt daarmee (ook) voor meerdere personen een e-visum aanvragen. Voor meerdere personen klik je op “persoon toevoegen”. Zorg dat je de paspoortgegevens bij de hand hebt en neem alles zorgvuldig over. Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier is extra uitleg beschikbaar.
Het aanvragen kost slechts 5 minuten en als je voor 23:00 uur de aanvraag doet, dan heb je nog dezelfde dag het e-visum per mail in huis. Maximaal duurt dit 12 uur, ook in het weekend.

De kosten
De kosten van het e-visum Turkije bedragen € 24,95 per persoon. Betalen kan op verschillende manieren: met iDEAL, per overboeking of via Bancontact/Mister Cash. Als je middels een overboeking wilt betalen dan duurt het iets langer voordat je het visum ontvangt.

Met spoed een visum aanvragen?
Vertrek je onverwacht naar Turkije dan kun je ook een spoedvisum aanvragen. Deze aanvraag wordt dan binnen 15 minuten in behandeling genomen. Bij een spoedaanvraag is het niet mogelijk per overboeking te betalen aangezien de betaling dan te laat binnen komt en de aanvraag niet op tijd verwerkt kan worden.

Wat mag je niet met het e-visum?
Met het e-visum mag je niet gaan werken voor een Turkse werkgever en ook studenten mogen niet gaan studeren met een e-visum. Vrachtwagenchauffeurs mogen ook niet gebruik maken van het e-visum. Deze groepen dienen zich te wenden tot het Turkse consulaat, evenals personen die langer dan 90 dagen in Turkije willen verblijven. Kijk voor antwoorden op al je vragen over het e-visum op de pagina veelgestelde vragen. Je kunt ook contact ons opnemen voor persoonlijk advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here