Nieuwe megaluchthaven Istanbul wordt op verjaardag Turkse republiek geopend

0
1
Nieuwe megaluchthaven Istanbul wordt op verjaardag Turkse republiek geopend

Nieuwe megaluchthaven Istanbul wordt op verjaardag Turkse republiek geopend

Op 29 oktober 2018, de dag dat de Turkse republiek precies 95 jaar bestaat, wordt de nieuwe megaluchthaven in Istanbul geopend. Het gaat om de Istanbul Grand Airport (IGA) in de Turkse miljoenenstad, meldt Nederlanders in Turkije.

De werkzaamheden zijn nog steeds in volle gang en de bouw verloopt volgens schema. De Turkse luchthavenautoriteit (DHMI) liet weten dat 95% van de eerste fase van de bouw is afgerond en dat deze week verschillende testvluchten zullen starten.

De Turkse minister van Transport en Infrastructuur, Cahit Turhan, bracht deze week ook nog een bezoek aan het complex en liet weten dat alles volgens schema verloopt. De planning is om de eerste fase van het project af te ronden op 29 oktober 2018. Dan moet het vliegveld ook open gaan voor publiek.

Bekijk ook beelden van het enorme project:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here