Online het visum Turkije aanvragen

0
1
Online het visum Turkije aanvragen

Online het visum Turkije aanvragen

Als je op vakantie gaat naar Turkije heb je een visum nodig. Dat kun je gelukkig heel eenvoudig online regelen. Het visum Turkije wordt niet in je paspoort aangebracht door het consulaat, maar wordt per e-mail toegestuurd. Je hoeft het dus alleen maar aan te vragen, uit te printen en mee te nemen op reis.

Hoe kan ik het visum Turkije aanvragen?

Dit kun je heel eenvoudig zelf regelen en kost maar enkele minuten.

Open het online aanvraagformulier
Visum Turkije

In het aanvraagformulier van het visum Turkije vul je drie zaken in: je contactgegevens, je reisgegevens en je paspoortgegevens. Je kunt het formulier invullen voor jezelf, maar ook voor andere reizigers. Als je met een groep gaat wordt aangeraden een groepsaanvraag in te dienen. Je kunt namelijk met één formulier meerdere visums aanvragen door onderaan het formulier op ‘reiziger toevoegen’ te klikken. Je hoeft dan veel gegevens niet telkens opnieuw in te vullen.

Wanneer moet ik het visum turkije aanvragen?

Er wordt aangeraden het visum Turkije zo vroeg mogelijk aan te vragen, zodra je hebt besloten naar Turkije te reizen dus. Normaal gesproken ontvang je het visum nog op dezelfde dag. Maar stel dat je bijvoorbeeld een fout maakt of er iets mis gaat bij de aanvraag, dan is het fijn als je wat extra tijd hebt om dit te corrigeren. Vertrek je al over enkele uren en heb je nog geen visum? Indien je het visum Turkije met spoed aanvraagt ontvang je het gemiddeld al na 14 minuten.

Voor vakanties en zakenreizen

Ga je niet op vakantie maar reis je zakelijk naar Turkije? Ook voor zakenreizen kun je gebruikmaken van de eenvoudige online procedure. Je krijgt dan hetzelfde visum. Let op; je mag met het zakenvisum wel zakelijke activiteiten ontplooien, maar je mag niet in dienst treden van een Turkse werkgever. Ook mogen vrachtwagenchauffeurs en studenten geen gebruikmaken van de online procedure. Zij moeten een afspraak maken bij het Turkse consulaat.

Wie heeft geen visum nodig?

Alle reizigers naar Turkije hebben een visum nodig, behalve reizigers die in het bezit zijn van een Turks paspoort en reizigers die alleen naar Turkije gaan voor een overstap (en daarbij het vliegveld tussendoor niet verlaten). Ook wordt er een uitzondering gemaakt voor toeristen die een cruise maken en minder dan 72 uur op Turks grondgebied verblijven; zij mogen dat doen zonder visum, als ze een paspoort bezitten dat is uitgegeven door een Europees land.

Waar moet ik nog meer op letten?

Allereerst is het belangrijk om je paspoort te controleren; deze moet nog minimaal zes maanden geldig zijn op het moment dat je aankomt in Turkije. Staat op je paspoort een verloopdatum die daaraan niet voldoet? Dan moet je eerst een nieuw paspoort bestellen bij het gemeenteloket. Houd er rekening mee dat je pas na het ontvangst van je nieuwe paspoort een visumaanvraag voor Turkije kunt indienen. Het visum Turkije bevat namelijk ook je paspoortnummer en dit moet 100% overeenkomen met het nummer dat op je nieuwe paspoort staat.

Heb je geen paspoort? Dan kun je ook met je Nederlandse ID-kaart reizen. Let erop dat je dit aangeeft bij het aanvragen van je visum Turkije. Je moet dan tijdens je reis het visum én je ID-kaart meenemen en laten zien bij aankomst in Turkije.

Heb je geen paspoort en geen ID-kaart? Dan moet je een afspraak maken bij het Consulaat van Turkije om alsnog een visum te kunnen aanvragen. Houd er rekening mee dat deze procedure vaak enkele dagen tot weken in beslag neemt; start hier dus tijdig mee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here