Arrestaties in verband met de aanslag in Ankara – Update

32
10

Ankara aanslag images

Istanbul – Er zijn aanhoudingen verricht in verband met de aanslag op 10 oktober in Ankara, waarvan het aantal doden nu officieel op 102 staat.

Volgens premier Davutoglu gaat het om vijftien aanhoudingen, op basis waarvan een rechter in Ankara vandaag opdracht heeft gegeven tot vier arrestaties.

Y.S.

Een van de gearresteerde verdachten wordt genoemd met de initialen Y.S. Hij zou als begeleider naar Ankara hebben gediend van Yunus Emre Alagöz, waarvan eerder al werd aangenomen dat hij een van de daders is. Dat laatste is ondertussen aan de hand van DNA-onderzoek vast komen te staan.

Y.S. verklaarde dat hij er in ruil voor geld voor zorgde dat Alagöz in Ankara kwam. Alagöz droeg de bom toen naar zijn zeggen al op zijn lichaam en zou gezegd hebben dat zijn doelwit uit de pro-Koerdische Democratische Volkspartij (HDP) bestond.

Volgens Y.S. omschreef Alagöz de vredesmanifestatie in Ankara van verschillende organisaties, waar de aanslag op gericht was, als een demonstratie van ‘ongelovige PKK-leden.’

Hier valt op dat er voor Alagöz geen verschil bestond tussen de HDP en de PKK. Dat onderscheid wordt vaker achterwege gelaten. Zoals door premier Davutoglu en president Erdogan, die de HDP regelmatig in verband brengen met de aanslagen van de PKK. Dat laatste ondanks het feit dat HDP-leider Selhattin Demirtas de PKK regelmatig oproept tot een staakt het vuren en er tal van redenen zijn om aan te nemen dat er nadrukkelijke inzichtelijke verschillen bestaan tussen beide.

Dat Alagöz volgens de gearresteerde Y.S. de PKK, dan wel de HDP, als doelwit noemde valt ook om een ander reden op. Recentelijk sprak premier Davutoglu namelijk het vermoeden uit dat de Islamitische Staat, waarvan aangenomen wordt dat Alagöz eraan verbonden was, bij de aanslag in Ankara samenwerkte met de PKK.

Het wordt erg buitengewoon wanneer een organisatie bij een aanslag betrokken was die door een van de daders als doelwit werd genoemd. Veel waarnemers menen echter dat het door Davutoglu gelegde verband tussen IS en de PKK meer te maken heeft met de verkiezingen op 1 november dan met de aanslag in Ankara.

Tweede dader

Over de tweede dader bestaat onduidelijkheid. Eerder werd de naam van Ömer Deniz Dündar genoemd. Hij kwam voor op een lijst met zestien aan IS verbonden potentiële zelfmoordterroristen, maar uit DNA-onderzoek is gebleken dat hij niet bij de aanslag in Ankara betrokken was. In plaats van hem achten veiligheidsdiensten het nu vrijwel zeker dat de tweede dader een buitenlander was.

Er wordt verder aangenomen dat de twee daders samen met twee buitenlanders Turkije binnenkwamen. Waarschijnlijk wisten zij te vluchten voordat Alagöz’ begeleider Y.S. werd gearresteerd in de provincie Gaziantep.

Gül

Verder werd vandaag bekend dat premier Davutoglu er bezwaar tegen maakt dat oud-president Abdullah Gül na de aanslag contact opnam met HDP-leider Demirtas en zijn condoleances aan hem overbracht.

Volgens Davutoglu hadden die condoleances gericht moeten zijn aan hem, als premier van de Turkse Republiek. Omdat Gül zich tot Demirtas richtte werden volgens Davutoglu ‘al onze burgers die bij de aanslag omkwamen met de HDP geassocieerd.’

De slachtoffers van de aanslag in Ankara behoorden tot organisaties die uiterst kritisch staan ten opzichte van Davutoglu, president Erdogan en hun Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP). Er zijn geen berichten dat zich onder de slachtoffers medestanders van de AKP bevonden. Toch tekent Davutoglu er bezwaar tegen aan wanneer condoleances niet aan hem gericht worden, maar aan een vertegenwoordiger van een van de getroffen organisaties.

Update: en dan tenslotte nog een nieuwtje: een rechter heeft vandaag het mediaverbod opgeheven dat sinds vorige week van kracht was in verband met het onderzoek naar de aanslag in Ankara. Kort daarna verklaarde een aanklager dat verdachten waren ontsnapt naar aanleiding van ‘onverantwoordelijke publicaties.’ Daarmee bedoelde hij in de media verschenen initialen van verdachten, die tevoorschijn kwamen uit journalistiek onderzoek naar IS-terroristen op Turkse bodem. In de Turkse media is de laatste week veel kritiek verschenen op het passieve optreden in dit verband van politie, justitie en inlichtingendiensten voorafgaand aan de aanslag. Het lijkt erop dat die kritiek nu gepareerd wordt.

Istanbul/Peter Edel

32 REACTIES

 1. Als je ziet hoe slecht HDP voor de verkiezingen staat dan is het duidelijk dat PKK terroristen achter de aanslag zitten. De valse beschuldigingen en het smeken om stemmen van Demistas vlak na de aanslag wijzen sterk op een verband met de aanslag.Door strijd aan te gaan met het leger in bevolkings gebieden brengt de PKK de Koerdische en de lokale bevolking in gevaar. Hierdoor maken ze vooral de Koerdisch bevolking het leven zuur. Gelukkig zien steeds meer mensen dat stemmen op HDP een zeer foute keuze is geweest en keren weer terug naar de beste partij AKP. Ook in Izmir zijn de CHP stemmers die een strategisch stem op de HDP hebben uitgebracht wakker geworden en stappen over naar de AKP. De bevolking wil geen onstabiel Turkije en daarvoor gaan ze massaal op de AKPstemmen en gelijk hebben ze. Als je het aantal mensen ziet bij verkiezing campagnes van de HDP dan lach je je eigen rot. Dit geeft aan dat HDP drastisch stemmen gaat verliezen aan de AK-PARTIJ. O jah…Het oproepen van de PKK tot staak het vuren door Demirtas is zeer ongeloofwaardig Peter… al blijf je dit in ieder artikel maar al te graag herhalen. De persoon in kwestie heeft nog nooit aanslagen van de PKK veredeld. De houding en de uitspraken van alle HDP partijleden geeft duidelijk aan dat ze achter PKK staan. Zelfs een geestelijk gestoorde persoon zou dit nog kunnen begrijpen maar toch zijn er af en toe van die halve garen die geloven dat Erdogan hierachter zou zitten, vind je niet Kees?

  • Als de PKK verantwoordelijk is voor de aanslag in Ankara, heb ik drie vragen voor Maho…

   Erdogans fanatieke medestander rector Ahmet Akgündüz van de islamitische universiteit in Rotterdam schreef op twitter te bidden voor de daders van de aanslag. Hij draaide er niet omheen dat hij sympathie voor hun misdaad koestert. Moet Turkije dan maar om zijn uitlevering verzoeken omdat hij propaganda maakt voor een terroristische organisatie?

   Dan de voetbalwedstrijd Turkije-IJsland in Konya. Toen daar een paar minuten stilte werd gehouden voor de slachtoffers van Ankara konden veel supporters daar geen respect voor opbrengen en riepen ‘Allahu Akbar’. Moeten zei eveneens aangeklaagd worden voor het maken van propaganda voor een terroristische organisatie?

   Als de doden van Ankara slachtoffer werden van de PKK waarom weigert de AKP dan om hen als martelaren aan te merken?

   • Wegens onregelmatig werk en tijdnood kan ik soms beperkt reageren. Ik doe mijn best om tijdig een antwoord te geven.Helaas is dat niet altijd mogenlijk.
    .
    Als ik een reactie plaats richting de eigenaar van het artikel, dan verwacht ik op zijn minst een reactie terug ook al is deze niet bevredigend. Gaat de eigenaar hierop niet in dan neem ik het aan als: zwijgen is toestemmen/ instemmen.
    .
    Peter schrijft: “Ahmet Akgündüz van de islamitische universiteit in Rotterdam schreef op twitter te bidden voor de daders van de aanslag”.
    .
    Hoe kom je aan deze informatie, heb je het zelf gelezen,is het voorgelezen of ben je via Today’s Zaman/ Cumhuriyet English op de hoogte gekomen? Mijn gevoel zegt het laatste omdat ik mijn twijfels heb over jouw beheersing van het Turkse taal. Deze vraag komt naar voren omdat Akgündüz voornamelijk alleen in het Turks twittert. Heb je het zelf waargenomen want ik kan de omschreven tweet niet terug vinden op twitter.
    Het enigste wat ik teruggevonden heb is als volgt: ze zijn verontrustend omdat ik degene die in strijd zijn met PKK benoem als helden, is PKK volgens u geen Terroristische organisatie? Zolang je hierover geen bewijs kunt tonen is het niet verstandig om hierop in te gaan lijkt mij..
    .
    Voor de wedstrijd werd door een kleine groep niet alleen ‘Allahu Akbar’ geroepen maar ook ‘ Sehitler olmez, vatan bolunmez. Ook werd er gefloten, vermoedelijk uit tegen protest voor de kleine groep baldadige supporters. Het is niet aan te merken als propaganda voor een terreurgroep. Ik vindt dat je hier erg kort door de bocht gaat.
    .
    Als laatste beweer je dat AKP de slachtoffers van de aanslag in Ankara niet als martelaar wil aanmerken. Volgens mij worden ze wel aangemerkt als martelaar maar in een andere vorm namelijk: burgerlijke martelaar. Waar het uiteindelijk om gaat is dat de staat garant staat voor de zorg van nabestaanden. Erg vreemd dat je hiervan niet op de hoogte bent…het is uitgebreid op het nieuws geweest. Ik raad je nogmaals aan om niet alleen Dogan en Gulen media als bron te gebruiken..er zijn meerdere bronnen.
    .

    • Wat ik met mijn vraag over Akgündüz en de voetbalwedstrijd in Konya duidelijk wilde maken is dat Davutoglu de aanslag in Ankara dan aan de PKK koppelt, maar dat de AKK-achterban die in een religieuze context plaatst die niets met de PKK te maken heeft. Akgündüz en Konya zijn daar maar twee voorbeelden van.

     Nee, ik las niet in de Dogan- en Gülenmedia over Akgündüz, al wil ik niet uitstluiten dat kranten daarvan erover hebben bericht. Daar heb ik het in ieder geval niet gevonden. In plaats daarvan las ik het in AD (Algemeen Dagblad, niet Ahmet Davutoglu…), dat er mede over berichtte omdat de Nederlandse politiek wederom verontwaardigd is over tweets van Akgündüz. Tweets kunnen overigens ook verwijderd worden.

     Ik weet niet hoeveel voetbalsupporters Allahu Akbar riepen. Wel weet ik dat het gedurende die minuten stilte een behoorlijk kabaal was in het stadion, en dat vond ik hoe dan ook stuitend.

     Maar wederom een vraag: als sympathie betonen voor de daders van de aanslag in Ankara geen propaganda voor terrorisme is, was het dat dan wel toen de voorzitter van de orde van advocaten uit Diyarbakir zei dat de PKK volgens hem geen terroristische organisatie is? Die man wordt namelijk wel vervolgd.

     Overigens meen ik dat zelfs sympathie betonen voor terroristen mogelijk moet zijn binnen een democratie.

     • Uitspraken die gedaan worden om PKK als onschuldig te verklaren mogen niet getolereerd worden. Aangezien PKK het meeste schade aanricht in Turkije telt het zwaarder als terreur organisatie dan overige terreur organisaties. Ook zij zullen aangepakt worden maar de prioriteit ligt nu bij de PKK. Een ieder die propaganda maakt voor de PKK moet accuraat aangepakt worden. Dus met andere woorden het is zeer terecht om die voorzitter in zijn kraag te pakken (dat wilde je toch graag horen) Ik ben van mening dat sympathie tonen voor terroristen niet mogenlijk moet zijn in een democratisch land. Het begint vaak met sympathie tonen en vervolgens worden de zwakke geesten geronseld. In Nerderland mag het alleen voor de PKK de rest niet…voorbeeld van een goede democratische opstelling?

     • ‘Overigens meen ik dat zelfs sympathie betonen voor terroristen mogelijk moet zijn binnen een democratie.’
      .
      Meen je dat serieus?
      Als ik je nou vertel dat de Redactie alhier mijn reactie al verwijderd op het moment dat ik schrijf dat Akgunduz moet kunnen zeggen wat hij volgens jou getwitterd heeft, maar dat hij geen officiële zegsman van de AKP is en als zodanig dus ook niet het officiële standpunt van de AKP ventileert, dan zul je dat ook wel niet erg democratisch vinden?
      Of dan wel, omdat het jou toevallig goed uitkomt dat de Redactie jou een handje helpt door jou niet welgevallige reacties te verwijderen?
      .
      Wees nou eens eerlijk, en spreek de redactie daar dan ook even op aan wil je?

 2. @ Maho. Maar hoe zit het dan met propaganda voor IS? Worden daar geen zwakke geesten voor geronseld? Dat de aanhang van IS voor een niet gering deel uit drugsgebruikers bestaat zegt toch veel.
  Bovendien, hebben drie door IS gepleegde aanslagen in Turkije, waarbij in totaal 140 doden vielen, niet genoeg ‘schade’opgeleverd? Omdat de slachtoffers niet aan jouw kant stonden voor jou waarschijnlijk niet…
  Dat in Nederland alleen propaganda voor de PKK wordt toegestaan bestrijd ik. Ik weet nog goed hoe een jihadist na de de moord op Theo van Gogh op TV mocht vertellen dat hij het daar roerend mee eens was. Hij werd vervolgens neergesabeld in het publieke debat, maar werd geen doelwit van vervolging door justitie zoals we in Turkije zien wanneer iemand sympathie op kan brengen voor de PKK. In Nederland komt justitie in actie wanneer een uitspraak als beledigend wordt beschouwd ten aanzien van een of meerdere personen, dan wel voor een bevolkingsgroep. In de praktijk blijkt echter dat dergelijke zaken vaak lastig voor justitie te winnen zijn. Wanneer het om bedreiging gaat bestaat er meer kans dat een rechter bij justitie aansluit, maar dan hebben we het over iets anders.

  • Nee, precies zoals je het schrijft. In Turkije heeft IS nog niet genoeg schade opgeleverd in verglijk met de PKK. Dus zoals ik hiervoor als schreef de prio ligt bij PKK hoger. Propaganda voor IS dient evenwel bestreden te worden. Los van het onderwerp, drugs gebruik komt meer voor bij PKK als IS denk ik,omdat Drugssmokkel In het regio vaak toebehoord aan de PKK. Als je ooit een column over PKK terroristen schrijft gaan we er uitgebreidverder op in…(dus nooit).

   • Dus nooit… Hoe ik over de aanslagen van de PKK denk beschreef ik in augustus al in het artikel Het is een troep in Turkije. Er stond een reactie van je onder dus dat kan je niet ontgaan zijn.

    Maar goed, het is verhelderend om te lezen dat de 140 dodelijke slachtoffers waar IS in Turkije voor heeft gezorgd voor jou geen reden is tot opwinding.

  • Hoe kom je toch aan die informatie dat onder IS terroristen het drugsgebruik hoog zou zijn?
   Heb je een enquete onder IS gehouden ofzo?
   En hoezo zouden dat daarom ook gelijk zwakke geesten zijn? Dus volgens jou zijn alle bezoekers van Dance Valley, Mystery Land, Amsterdam Dance Event en andere Dance Events ook allemaal ‘zwakke geesten’. XTC is immers ook een drug? En al die in de jaren 60 wiet-rokende hippies waren ook ‘zwakke geesten’?
   .
   Maho heeft het trouwens over prioriteit.
   In het woord prioriteit zit een gradatie ingebakken. In dit geval zijn 30.000+ doden door de PKK inderdaad een gradatie erger dan 140 doden door de IS.
   Voordat je mijn woorden weer op een bepaalde achterbakse manier gaat interpreteren: Ik zeg dus NIET dat 140 IS-doden niet erg zijn.
   .
   Wel lijkt het erop dat ‘prioriteit’ bij jou iets anders werkt. Als ik je goed lees vind jij dat 140 IS-doden meer prioriteit behoeven dan 30.000+ PKK doden om waarschijnlijk dezelfde reden waar jij Maho van beticht: ‘Omdat de 30.000+ slachtoffers van de PKK niet aan jouw kant staan…’

   • De bronnen over drugsverslaving (wat iets anders is dan drugsgebruik) onder Turkse jongeren die rekruteerd worden door IS zijn overvloedig. Google maar even op de woorden drugs, Turkey en Islamic State.

    De 30.000+ doden die Stratenmaker noemt (volgens mij zijn het er zelfs meer) vielen over een periode van 35 jaar. De 140 slachtoffers van IS in vier maanden. Stratenmaker vergeet er overigens bij te schrijven dat verreweg het grootste aantal onder die 30.000+ aan Koerdische zijde viel.

    Overigens was het Maho die de term ‘zwakke geesten’ in eerste instantie gebruikte, niet ik.

   • We hebben deze reactie van Stratenmaker doorgelaten nadat hij deze had aangepast. Er stond aanvankelijk een irrelevante bewering in over de familie van Peter Edel, die nergens op gebaseerd en bovendien beledigd was. Dat soort zaken willen we niet.

   • @stratenmaker waarom neem jij het eigenlijk oo voor de IS? Wat kan het jou schelen of ze nou drugs gebruiken of niet de monsters dat ze zijn.

 3. Een Romein heeft ooit gezegd: “als je terroristische organisaties niet binnen 30/40 jaar van de aardbodem hebt weggevaagd, dan is de regering zelf de terroristische organisatie” of iets in die aard. Ik blijf het te toevallig vinden dat de oorlog met de Pkk na de laatste verkiezingen is opgelaaid.Jullie waren toch zo dichtbij een oplossing? Aan de mensen die het over alevieten en alewi hebben, jullie schijnen nog steeds niet het verschil tussen de verschilllende soorten groepen te weten. Mocht de Akp de grondwet kunnen herschrijven en Turkije in een soort Iran en Saudie Arabië veranderen( wat integendeel van wat stratenmaker beweert wel geleidelijk gebeurt) zullen jullie er allemaal spijt van krijgen. Jullie hebben de keurslijf van wat de vijanden van Turken zo graag zien omgedaan. Nooit hebben ze in Europa de verlichtte Turken benadrukt. Het is heel erg voor verlichtte Turken (ik stap af van het woord Kemalisten) om omringd te zijn met haters van beide kanten. Slaap lekker Turken en slaap lekker Europa die altijd het achterlijke bij de Turken bleef benadrukken. Een Turk kan immers niet modern zijn vinden de Turkenhaters, dit geld ook voor de Akp met zijn parlemantariers en partijleden die zelf bij de pkk hebben gezeten of beweren dat er geen ras als de Turk bestaat.

 4. @ Izmir

  Uit al mijn geschrijf zal je duidelijk zijn dat ik weinig van de AKP moet hebben. Maar – en dat geef ik toe – ben ik ook niet lovend over de kemalisten of wat jij ‘de verlichte Turken’ noemt. Ik heb namelijk stellig het idee dat de seculiere partijen er in het verleden vaak een potje van hebben gemaakt en zo onbedoeld de weg baanden voor Erdogan. Dat is overigens niet typisch Turks; zo ben ik er van overtuigd dat de Nederlandse middenpartijen in hoge mate schuldig zijn aan het bruine succes van de PVV.
  .
  Mijn vraag is of je die stelling onderschrijft. Wanneer je het daarmee niet eens bent zijn we uitgepraat. Dan zeg je immers dat we maar moeten leven met het idee dat de AKP een gruwelijk, doch onvermijdelijk natuurverschijnsel is of misschien wel een straf van Allah.
  Wanneer je het wel met me eens bent (al is het maar gedeeltelijk) rijst de vraag wat ‘verlichte Turken’ zouden moeten ondernemen om op termijn van Erdogan en zijn AKP af te komen. Misschien heb jij daar een antwoord op – ook al is het maar het begin van een antwoord?

  • Helaas voor jou Kees. Hoe graag je het ook wil het zit er gewoon niet in… Je zult moeten leren leven met het feit dat AKP vooralsnog een blijver is…ha ha. Dus concentreer je maar weer zoals gewoonlijk op pogingen om AKP en Erdogan in het diskrediet te brengen. Ga maar vrolijk verder met je specialiteit moddergooien.

  • @Kees,
   Of Izmir het nou wel of niet met je eens is, ík ben het in ieder geval zéér met je eens.
   .
   Izmir merkt weliswaar heel sarcastisch op: ‘Jullie waren toch zo dicht bij een oplossing [aangaande vrede met PKK]?’
   Maar ook hier geldt dat Kees helemaal gelijk heeft wanneer hij zegt dat de Kemalisten – en zeker niet verlichte Turken, want die bestaan in Turkije in alle gezindten en hebben weinig met politiek te maken – daarvoor verantwoordelijk waren toen zij samen met hun hufterige legervriendjes in de 20e eeuw de PKK oprichtten.
   Het is wel heel hypocriet van Izmir om hier nu te komen vragen hoe dicht we bij een oplossing waren van een probleem dat zijn geestverwanten hebben gecreëerd.
   .
   @Izmir
   Izmir is als de dood dat de AKP een nieuwe grondwet in zou kunnen voeren. Eentje die de grondwet uit 1980 zou vervangen. Eentje die gebaseerd is op democratische grondwaarden in plaats van eentje die is gebaseerd op militaire dictatuur van hufter Kenan Evren.
   Het is wel duidelijk Izmir, in welke hoek jij zit.
   En dan hier de lezers angst proberen aan te praten dat een nieuwe grondwet Iran 2.0 zou inluiden. Als volgens jou dat proces al geleidelijk aan de gang is, dan vind ik dat wel héél erg geleidelijk gaan. Zó geleidelijk dat dat proces over 300 jaar nog altijd niet zou zijn voltrokken. Tegen die tijd bestaat Iran zelf niet eens meer in zijn huidige hoedanigheid en weet niemand nog waar je het eigenlijk over hebt.
   Overdrijven is ook een vak.
   .
   Wel onderschrijf ik dat er veranderingen gaande zijn, en dat is maar goed ook. Langzamerhand moet Turkije een land worden waar een grondwet komt die 2/3 meerderheid van de bevolking onderschrijft, in plaats van een land met een grondwet die door een handvol uniforms in elkaar is geflanst. Daar heeft de Turkse bevolking recht op, zelfs als dat betekent dat dat mensen als Izmir niet zou bevallen, omdat hij nu eenmaal zwaar in de minderheid is in Turkije.

   • La la la als Jij geen veranderingen ziet dan ben je blind. Blijf jij maar lekker van twee wallen eten. Dus de legerhufter zijn de oorlog begonnen? Heb ik in het verleden meerder malen verlegd maar daar ga jij niet op in. Ik herhaal het nog een keer. Pkk is gesteund door buitenlandse mogendheden. De oorlog in het oosten was in het begin een letterlijke Koerdenoorlog dat van Apocular tegen de grootgrondbezitters. Turkseleger zal wel er een vinger in hebben maar.nuet de totale verantwoordelijheid Heb je teveel klappen gehad in je dienstijd dat je het leger zo haat? Jij hebt in het verleden verteld zelf een Koerd te zijn dus je zult er wel belang bij hebben het leger legerhufters te noemen. Ik keur het terreur van het leger af wat na de staatsgrepen gebeurden en onder Kenan Evren maat had er dan een totale oorlog in Turkije moeten uitbreken? Hie zit het met de wapentransporten van de Akp aan de Al-Nusra of de Isid. Bomaanslag in Ankara? Boegeroep in de stadiom tijdens de stilte voor de slachtoffers. Het keihard neerslaan van de jongeren in gezipark en het steeds afdoen als separitistische krachten? Vrouwen geweld wat is vermeervoudigt? De oppositie monddod maken? Is dat democratie? Je jullie zijn geen haar beter dan de legerhufters nee slechter. Ga jij je Khalief smeerdogan zijn voeten maar likken.

   • 2/3 van de bevolking doet aan familiehuwelijken en dergelijke. Zonder te beledigen zeg ik dit. Hoe kun je die mensen serieus nemen? Bevolking die geen vooruitgang van de geest wil( wel in Islamistisch spirituele zin) maar wel van materialisme houdt. Krediet houdt een keer op. Een bevolking die geen dorpsinstuten wil. Waarom heeft davutoglu het over huwelijken eigenlijk? Praktijk leert ons dat een heleboel dorpen in Turkije amper nog een vrouwen populatie heeft. Zodra de vrouwen de kans hebben maken ze dat ze wegkomen.

  • Ik onderschrijf je stelling zeker. In het verleden hebben vele partijen/regeringen er een potje van gemaakt afgezien van de DSP van wijlen premier ecevit. Het leger zal ook wel aan geld graaien gedaan hebben. Maar ik heb liever hun dan Islamisten aan de macht. Ik haat de hypocrisie van vele Islamisten, als ze oprecht Islamist zijn dan haat ik hun achterlijkheid. Ergens is het heel jammer dat gesluierde vrouwen van universiteiten en overheden geweerd werden. Maar als je een vinger geeft dan nemen ze de hele hand. Ik heb mij in het verleden hier vaak over gewijd. Niemand is perfect. Wat de Koerden en hdp betreft vroeger werd mij zero tolerance geleerd jegens hun. Maar tegenwoordig denk ik als wij vrede in Turkije willen de Hdp bestaans recht heeft. Het moet nu maar eens opgehouden zijn met de gedonder tussen de verschillende volkeren en ideologieën.

   • Ik vrees dat wij nooit de nuchterheid van het westen zullen hebben. Ik ben tegen de suoermogendheden multinationals, wapenhandel etc etc. Als je naar de balkanlanden kijkt alle buren haten daar elkaar. De Grieken haten macedonie, Turken en Albanezen. De albanezen etc etc de Serviërs etc etc mijn hart huilt.

    • De verlichtte Turk ben ik. Grapje nee ik denk dat dat ook veelal een illusie is. Mischien zijn dat wel de Turken die hun leven willen leven zonder dat ze verantwoording aan iemand schuldig zijn omdat ze van een pint houden of op straat hun vriendin een kus kunnen willen geven wat niet perse hoeft. Maar zoals vrouwen in Egypte if in vele ander moslimlanden behandeld worden is een schande.

 5. We hebben de betreffende reactie van Stratenmaker verwijderd omdat we genoeg hebben van zijn persoonlijke aanvallen. Als hij wil dat we zijn reacties doorlaten dan zal hij zich aan de regels moeten houden die we we een paar weken geleden al besproken hebben.

 6. En we hebben nu weer een reactie van Stratenmaker verwijderd. Wederom vanwege een persoonlijk getinte aanval. Hij leert het maar niet. Als hij zo doorgaat overwegen we weer om al zijn reacties tegen te houden.

  • Vorige week had ik een heel net betoog gepubliceerd aangaande president Erdogan.
   Dat heeft de redactie ook rucksichtlos verwijderd.
   Waarom krijg ik de indruk dat het de Redactie helemaal niet om de inhoud van mijn postings is te doen, maar meer bezig is met een gerichte censuur jegens ondergetekende?
   .
   En dan mij betichten van een gerichte aanval jegens de schrijver van een column… wat niet eens juist is, want ik richt mij niet op de persoon, maar op zijn schrijfstijl die niet door de beugel kan.
   .
   Wat zijn jullie eigenlijk een zwakke persoonlijkheden:
   Wanneer edel vol in de aanval gaat tegen Takvim-columnist Diler – die zich hier bovendien niet eens kan verdedigen – dan vinden jullie dat wel ok.
   Jullie meten met 2 maten, zoveel is duidelijk.

   • Nou .. Eerlijk gezegd meet jij je regelmatig een valse toon aan gericht op de schrijver Peter. En zijn reacties op jouw commentaren verdienen vele malen meer respect. En de reactie van de redactie vind ik nog steeds ruimhartig. Het zou je sieren om nu eens volwassen te reageren.

  • Redactie Turksnieuws

   ALS het gescheld was van Stratenmaker dan zeg ik ok, Maar anders maken jullie een fout door iemand z’n reactie te verwijderen.
   Dat noem ik Censuur!!

 7. Onterecht, er zijn meerdere ‘ persoonlijk getinte aanvallen ‘. Worden die ook verwijderd? Is het niet toegestaan om kritiek te hebben op Peter? Ikzelf denk dat Peter er wel mee overweg kan. Dus laat Peter het beslissen en kies geen partij a.u.b. Peter redt zich heus wel……..Wat vindt jij ervan Peter?

  • Ik begreep zojuist uit een reactie van de redactie dat er in eerste instantie een nergens op gebaseerde uitspraak over mijn familie in het verhaal van Stratenmaker stond. Zou jij dat op prijs stellen? Maar goed, hij heeft zijn reactie dus kennelijk veranderd, en dat vind ik een goede zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here