Onderzoek naar vertrek Kaya

0
12

Het aftreden van GroenLinks-wethouder Orhan Kaya krijgt nog een staartje. GroenLinks heeft oud-senator Wim de Boer ingeschakeld de kwestie Kaya intern te onderzoeken, meldt Het Algemeen Dagblad. „Het was best een heftige periode. Wij willen graag op een rijtje wat er nou precies is gebeurd en wat we daarvan als partij kunnen leren,’’ stelt de Rotterdamse bestuursvoorzitter Mark Vijfschaft.

De partijachterban verzocht het bestuur om een intern onderzoek waaruit moet blijken wat nou precies de oorzaak is geweest van Kaya’s vertrek. Kaya stapte begin deze zomer op als wethouder cultuur en participatie van Rotterdam. Volgens de officiële partijlezing ervoer hij geen vertrouwen meer van coalitiegenoten PvdA, CDA en VVD. Later stelde Kaya in NRC Handelsblad dat hij door PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst was weggestuurd. Van Heemst ontkende, maar gaf wel toe dat hij aan de vooravond van diens vertrek een indringend gesprek met Kaya had.

Het besluit van GroenLinks om desondanks in de coalitie te blijven, houdt de gemoederen binnen de partij nog altijd bezig, schrijft de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here