Wilders vindt het jammer dat coup in Turkije is mislukt

8
18

wilders2016

PVV leider Geert Wilders vindt het ‘ontzettend jammer’ dat de coup in Turkije is mislukt. Dat zei de politicus vanavond in het zogenaamde Turkijedebat dat in de Tweede Kamer debatteert wordt gehouden. Het debat vindt plaats naar aanleiding van de onrust die in Nederland is ontstaan na de mislukte legercoup in Turkije in juli.

Volgens Wilders is de Turkse president Erdogan nu zelf bezig met een coup en worden de mensenrechten in Turkije ernstig geschonden. Wilders zei dat Erdogan “een gevaar is met imperialistische dromen” die geen respect heeft voor de democratie. “Hij laat dappere journalisten als Ebru Umar vervolgen”, aldus Wilders.

CDA-leider Buma noemde het “stuitend” dat Wilders gezegd heeft dat hij hoopte dat de coup was gelukt. “Had u liever een militair regime gehad?”, beet Buma hem toe. Wilders reageerde daarop door te zeggen dat Buma hypocriet is. Volgens hem zou Buma ook blij zijn geweest als het gelukt was om Erdogan af te zetten.

8 REACTIES

 1. Dappere journalisten laten vervolgen??Wat doet Nederland?? Op 13 september 21.30 wordt Fatih Özyar van de media Kanal A gearreseteerd in Zaanstad ondanks de vertoning van zijn pers pas?? Democratie in Nederland?? Onzin!! Dat jij als partijleider het jammer vindt dat een coup is mislukt betekend dat jij terroristen steunt!!! Hoelang leven Turken al in NL? Ooit dit land verraden?? Nooit!! Niet omdat we het niet kunnen maar niet willen!! Nederland zoek je grenzen niet op!! Als eenmaal de Turken op straat gaan zijn jullie te laat!!!

  • Dappere Turkse onderwijzers, journalisten laten vervolgen? En dan over een Nederlandse journalist die niet weg wou gaan klagen? Deze man is morgen gewoon weer aan het werk maar de duizenden in Turkije niet!! gespleten tongetje zo te zien Osmanli. En dan ook nog dreigen?

  • Als een Nederlandse journalisten die in Turkije over President Erdogan schrijft, wordt gearresteerd en verhoord en 1 of 2 weken of langer opgesloten ??
   Is dit Democratie ??
   * Dappere Turkse journalisten in Turkije die hun ( pers pas afgenomen en opgesloten word ) werk als journalist en pers vrijheid word afgenomen maanden wordt verhoord !!
   Is dit Democratie ??
   * Als 100 Nederlandse mensen met Nederlandse vlagen zwaaien en roepen in Ankara op een plein : ik ben hier Willem Alexander . Dan worden ze opgepakt,verhoord en 1 a 2 weken opgesloten !
   Is dit Democratie ??

  • Beste Osmanli,
   De journalist werd aangehouden omdat hij volgens de politie geen perskaart kon tonen en de aanwijzingen van de politie niet op wilde volgen. Dat heeft dus niets met democratie te maken.
   Dit in tegenstelling tot Turkije, waar journalisten aangehouden worden om wat ze zeggen of schrijven.
   U heeft het recht het onbehoorlijk te vinden dat er politici zijn die zeggen het jammer te vinden dat de coup in Turkije mislukt is. Voor mijzelf gesproken vindt ik het een politicus onwaardig dit soort uitspraken te doen.
   Neemt echter niet weg dat we in Nederland de vrijheid hebben om dit soort uitspraken te doen. Net zoals er in Nederland de vrijheid bestaat om Erdogan of Gülen een toffe peer te vinden.
   Het is uw goed recht om het ergens niet mee eens te zijn, u heeft echter te respecteren dat dit ook voor de ander geldt.

 2. Schande van de Nederlandse volk en media dat zij de jongens in Zaanstad überhaupt aandacht schenken onder de noemer Turken. Ghettovorming en achterbuurten zijn een verschijnsel bijkomstigheid van de welvaartstaten. Ik verracht fascistische Turkije en Nederland

 3. Aan Wilders en zijn gelijkgezinden zou ik kortweg willen zeggen dat er tussen naties geen vrede mogelijk is zonder het eens te zijn over de betekenis van waarheid, wijsheid en rechtvaardigheid. Maar Wilders wordt niet gedreven door hogere morale principes van waarheid, deugd, begrip en compassie. Zaken waarop de beschaving, het sociale en politieke leven gebaseerd zouden moeten zijn, in plaats van de beschaving te misbruiken als een instrument voor imperialisme en dominantie ! In dit licht bezien en na vele Nederlandse reacties over Turkije te hebben gelezen de laatste tijd, is het de hoogste tijd dat het Westen zijn arrogante houding en wraakzuchtigheid gaat dimmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here