Kunstenaar vrijgesproken in Turkije

1
3

Een Turkse rechtbank heeft een Britse kunstenaar die premier Recep Tayyip Erdogan in een kunstwerk als hond afbeeldde, vrijgesproken op grond van de vrijheid van meningsuiting. Het werk van Michael Dickinson bevat weliswaar een aantal beledigende elementen, zei de rechtbank, maar die ‘vallen binnen de grenzen van de kritiek’.

Dickinson, die in Turkije woont, werd aangeklaagd nadat hij twee jaar geleden collages tentoon had gesteld waarop Erdogan te zien was. Op een van de werken is de Turkse premier afgebeeld als een poedel die door de Amerikaanse president George Bush een rozet krijgt opgespeld. Op een andere is Erdogans hoofd op het lichaam van een hond geplakt.

1 REACTIE

  1. oke, op dit punt ben ik het wel eens met Kamer en Marry(over de beperking van meningsuiting), maar ik vind het ook goed dat er een beperking van meningsuiting is, op deze manier ontstaan er minder problemen door iemands uitspraak.. Zoals bepaalde uitspraken van Wilders die grote onnodige ophef veroorzaakten..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here