Niet ophitsen tegen dienstplicht

4
1

De beroemde Turkse zangeres Bülent Ersoy heeft woensdag voor de rechtbank in Istanbul verklaard nog steeds achter haar kritische woorden over de dienstplicht te staan. Ze wordt ervan beschuldigd de burgers op te hitsen tegen de dienstplicht, schrijft De Volkskrant.

In maart ontstond grote beroering toen Ersoy tijdens een tv-optreden zei dat zij ‘haar kind niet onder de grond zou laten stoppen ter wille van een oorlog van anderen. Een stel lui besluit vanachter een groene tafel dat een paar kinderen moeten sterven.’ Ze doelde hiermee op de grootschalige militaire acties die de Turkse strijdkrachten in Zuidoost-Turkije uitvoeren tegen de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

Volgens de aanklager maakt Ersoy gevaarlijke propaganda voor de PKK. Hij omschreef de dienstplicht als een ‘heilige plicht voor iedere Turk’.

4 REACTIES

 1. wat raar is is dat haar identiteit en haar sexualiteit er meteen bij moet worden gehaald in sommige kringen… kill the messenger?

  htYpro…er bestaat zoiets al vrijheid van meningsuiting. niet iedereen geeft dezelfde invulling aan vaderlandsliefde, maar dan kan je nog wel vaderlandslievend zijn…

 2. wat raar is is dat haar identiteit en haar sexualiteit er meteen bij moet worden gehaald in sommige kringen… kill the messenger???
  huh licht toe?

  Kamer.. jij praat altijd met zog. feiten over Turkije, je weet denk ik niet hoe het in de praktijk aan toe gaat..
  Er valt iedere week wel een slachtoffer in het turkse leger, die het heldhaftig tegen de pkk-‘rebellen’ opnemen…, Wat Bulent Ersoy zegt:
  haar kind niet onder de grond zou laten stoppen ter wille van een oorlog van anderen. Een stel lui besluit vanachter een groene tafel dat een paar kinderen moeten sterven’

  m.a.w: Als je in het leger gaat, ga je dood..
  Een stel ‘idioten/onwetenden’ sturen de dienstplichtigen de dood in. Die soldaten vechten tegen de pkk, en beschermen de burgers..

  Als er nou geen leger was, dan zou de Pkk veel agressiever zijn, en zelfs het westen van Turkije aanvallen(wat nu kleinschaliger gebeurt)

 3. Dienstplicht is dienstplicht. Als je er niet aan mee wilt doen of zo achterlijk bent om te zeggen dat je jekind niet in de grond wilt laten stoppen dan hoor je niet in dat land te zijn.

  Er zijn mensen die onder de grond gaan ten wille van jou veiligheid maar dat interreseert haar wellicht niet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here