Rotterdammers: Albayrak burgemeester

1
1

Nebahat Albayrak moet de nieuwe burgemeester van Rotterdam worden. Dat is de verrassende uitkomst van het Rotterdamse burgemeestersreferendum, georganiseerd door AD Rotterdams Dagblad. Ruim 12.500 inwoners van de Maasstad brachten hun stem uit, schrijft de krant.

De 40-jarige Albayrak, op dit moment staatssecretaris van Justitie namens de PvdA, kreeg 24,4 procent van de uitgebrachte stemmen. Gerd Leers (CDA), de huidige burgemeester van Maastricht, eindigde als tweede in het referendum. 22,5 procent van de stemmers ziet in hem de ideale opvolger van Ivo Opstelten. Derde werd voormalig wethouder Wim van Sluis, met 19,8 procent van de stemmen.

AD Rotterdams Dagblad besloot het referendum te organiseren, nadat de gemeenteraad had besloten dat de verkiezing van de nieuwe burgemeester niet via een officieel referendum plaatsvindt.

1 REACTIE

  1. verbaasd me niet. als je naar de kandidaten kijkt en naar de stad rotterdam, dan is nebahat albayrak een van de weinige logische en tevens juiste opties!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here